E-Adalet Forum: KAYIP EVRAK - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #2 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #3 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: selbar33      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83646   Total Read: 9,853,117   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Page 1 of 1

KAYIP EVRAK :( Rate Topic: -----

#1 User is offline   pashca 

• Yeni Uye
  • Group: Uye

Post icon  Posted 04 June 2008 - 10:11 PM

Mrb arkadaşlar

Ben savcılık kaleminde çalışıyorum. Aday memurum 10/06/2007 tarihinde işe başladım. Ortalama 1 sene olacak ancak bir konu canımı sıkıyor. Bir bankaya ait 1,500 YTL değerinde senet'e benzer bir belgeyi 2007'nin 11. ayında banka görevlisinden teslim almışım ancak dosya benim dosyam değil başka bir arkadaşın dosyası muhtemelen o kalemde yokken ben teslim almışım... Banka dekontunu imza incelemesi için Kriminal'e göndermemiz gerekiyo ancak dekontu bulamıyorum bu konuda ne yapabilirim. Bana biraz yardımcı olurmusunuz... icon_ohmygod.gif
0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   Fatma Dağ 

• Usta
  • View blog
  • Group: Usta

Posted 04 June 2008 - 10:19 PM

Eğer o belgeyi başka bir belgedeki imza incelemesine esas olmak üzere celbettiyseniz şahsın imzasının bulunduğu başka bir belge temin edilebilir, o belgenin nüshası illaki bankada vardır... İmza incelemesi yaptırmanız gereken asıl belge o ise, işiniz zor Allah yardımcınız olsun, aslında belge kaybolmamıştır, mutlaka bir yerlerdedir, bulunur (dış mihrapların kasti bir hareketi yoksa) ama işte canınızı bir müddet sıkar...
0

#3 User is offline   Mustafa BARAN 

• Usta
  • Interests:Kendim bo� zamanlar�nda m�zik dinlemeyi seyahat etmeyi do�ay� gezmeyi severim

Posted 04 June 2008 - 10:40 PM

Değerli kardeşim inan çok üzüldüm ancak büyük yerlerde bu türsorunlar olabiliyor bu yüzden sen sen ol kendine ait olmayan bir evrakı alma özellikle büyük illerde görev yapan arkadaşlar için çok geçerli. bu arada o belgede acaba banka hazırlık numarasını yanlış yazmış olamazmı başka bir hazırlık dosyasına takmış olabilirsiniz. ayrıca bu evrak geldiğinde zaten imzaya esas olması sebebiyle değerli evrak olması sebebiyle Emanet memurluğuna teslim edilmes gerekir ki böyle olması lazım. kıymetli değerli imzaya esas evraklar emanet memurluğuna alınır. bilirkişi incelemeside yapılacağında burada alınıp Adli tıp kurumuna gönderilir.
Ancak dediğim gibi Emanet memurluğunda araştır. kesinlikle orda olabilir. ayrıca dediğim gibi soruşturma numarası yanlış yazılmış olabilir başka dosyaya da takılmış olunabilir.
Keza bu evrağın aslının size gönderilip gönderilmediğini ilgili bankada sorun. mutlaka orada gelen numara belli olur.
Ama yinede banka dekontu olması senin için şanslı birşey dua etki yüksek meblağlı bir senet değil olsa işin çok zor olurdu.
Ama yinede evrakı araştırmaya bu iş savcılığa intikal ettimi senin yapacağın savunma şu olsun gelen evrak benim soruşturmaya baktığım dosyanın evrağı değil o asıl katibi olan memurun olmaması sebebiyle banka memurunu bekletmemek amacıyla senin teslim aldığını ve bu evrağıda o arkadaşa teslim ettiğini belirt. savcılık bunu ister istemezde iyi hal olarak görecektir ama sonuç itibariyle görevi ihmalden dava açıla bilir. tabiki bu ardada 5728 sayılı yasanın CMY 231 maddesi uyarınca ilk defa suç işlediğinden hakkında açılan davanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebilir. tabiki burada bir tek şüpheli sen olmazsın başkalarıda olacaktır.
Ama öncelikle emanet memurluğunda bu evrağı ara mutlaka bu evrak savcısı tarafından emanete alınmak üzere teslim edilmiştir.
Yapılacak birşey yok şimdilik sana geçmiş olsun diyorum olumlu yanlarıda anlattım olumsuz yönlerinide bu türolaylar meslek hayatı boyunca herkesin başına geliyor malesef. şimdilik geçmiş olsun diyorum.
0

#4 User is offline   Son_Samuray 

• Usta
  • View blog

Posted 04 June 2008 - 10:43 PM

Çok ihtimalli bir soru:

-Sehven başka dosyaya komulmuş olabilir..
-Başka bir dosya ile bağlantısı varsa o dosyaya konulmuş geri alınmamış olabilir..
-Dosyaya yerleşmemiş olabilir..
-Birisi fotokopi için alıp geri getirmemiş (getirmeyi unutmuş) olabilir (olabilir yani...)
-Böyle evraklar (kıymetli evrak, çek, senet vs) dosyada saklanmaz emanete almış olabilirsiniz... Kıymetli evrak defteriniz vardır ordan kontrol edebilirsiniz.. (Bunu da müdürlüğe vekaleten baktığım için biliyorum...
-Kasada saklanması için Yazı işleri müdürüne vermiş olabilirsiniz.. (normalde öyle olması gerekir, biz öyle yapıyoruz)

--- Hiçbiri değilse bile aradan çok uzun zaman geçtiği için kendini kurtarabilirsin, senin teslim aldığın tarihle kaybolma tarihi arasında çok uzun zaman geçmiş, eğer işlemler normal olarak yürütülüyorsa aradan geçen zaman içerisinde mutlaka o belge ile ilgili işlem yapılmıştır... Bu da evrakın senin elinden çıktığını ve belgeyi ilgilisine verdiğini gösterir...

Sonunda bulunur ama aradan geçen zamanda kafanız çok yorulur, Allah yardımcınız olsun...

0

#5 User is offline   Nergin 

• Ustad
  • Group: Moderator
  • Interests:GEZMEK ARKADAŞ TOPLANTILARINA KATILMAK EŞİM VE ÇOCUKLARIMLA VAKİT GEÇİRMEK YEMEK YAPMAK

Posted 05 June 2008 - 07:40 AM

QUOTE(Son_Samuray @ Jun 4 2008, 20:43) <{POST_SNAPBACK}>
Çok ihtimalli bir soru:

-Sehven başka dosyaya komulmuş olabilir..
-Başka bir dosya ile bağlantısı varsa o dosyaya konulmuş geri alınmamış olabilir..
-Dosyaya yerleşmemiş olabilir..
-Birisi fotokopi için alıp geri getirmemiş (getirmeyi unutmuş) olabilir (olabilir yani...)
-Böyle evraklar (kıymetli evrak, çek, senet vs) dosyada saklanmaz emanete almış olabilirsiniz... Kıymetli evrak defteriniz vardır ordan kontrol edebilirsiniz.. (Bunu da müdürlüğe vekaleten baktığım için biliyorum...
-Kasada saklanması için Yazı işleri müdürüne vermiş olabilirsiniz.. (normalde öyle olması gerekir, biz öyle yapıyoruz)

--- Hiçbiri değilse bile aradan çok uzun zaman geçtiği için kendini kurtarabilirsin, senin teslim aldığın tarihle kaybolma tarihi arasında çok uzun zaman geçmiş, eğer işlemler normal olarak yürütülüyorsa aradan geçen zaman içerisinde mutlaka o belge ile ilgili işlem yapılmıştır... Bu da evrakın senin elinden çıktığını ve belgeyi ilgilisine verdiğini gösterir...

Sonunda bulunur ama aradan geçen zamanda kafanız çok yorulur, Allah yardımcınız olsun...

samuray arkadaşıma katılıyorum

0

#6 User is offline   Alpaslan Kocaoglu 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 10 October 2008 - 09:08 PM

Merhaba büyük ihtimal o teslim aldığınız evrak emanete alınmıştır, emanet kayıtlarını inceleyin, başka dosya numarası üzerinden de emanete alınmış olabilir, yada o belge başka bir birime veya kuruma gönderilmiş olabilir.
0

Share this topic:

Page 1 of 1

Fast Reply

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz