arkadaşlar size bir sorum olacak ankara c.başsavcılığından bir ilam geldi, daha önce cezaevinde yatıyormuş, nakil ile bizim cezaevine geldi ancak hükümlünün 25 tane ayrı ilamı var, hepsi de eski yasa karşılıksız çek keşide etmek, bu 25 taneden ayrı iki tanede yeni gelen var bu ilamları nasıl kapıt yapacağım, hepsini ayrı ayrı mı kayıt yapacağım, yoksa ictima ettirip tek ilam olarak kaydınımı yapacağım, yeni gelen ilamları da ictimaya dahil edecekmiyim, yoksa onlara ödeme emrimi çıkaracağım, birde 25 ilam toplam 5 yılı geçiyor, bir yardım ederseniz sevinirim.
burdan uzun olursa sicilim ab102194
E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
Page 1 of 1
infazcı arkadaşlar lütfen yardım
Page 1 of 1
Other Replies To This Topic
Posted 23 July 2008 - 07:52 AM
QUOTE(Memu_66 @ Apr 22 2008, 18:22) <{POST_SNAPBACK}>
arkadaşlar size bir sorum olacak ankara c.başsavcılığından bir ilam geldi, daha önce cezaevinde yatıyormuş, nakil ile bizim cezaevine geldi ancak hükümlünün 25 tane ayrı ilamı var, hepsi de eski yasa karşılıksız çek keşide etmek, bu 25 taneden ayrı iki tanede yeni gelen var bu ilamları nasıl kapıt yapacağım, hepsini ayrı ayrı mı kayıt yapacağım, yoksa ictima ettirip tek ilam olarak kaydınımı yapacağım, yeni gelen ilamları da ictimaya dahil edecekmiyim, yoksa onlara ödeme emrimi çıkaracağım, birde 25 ilam toplam 5 yılı geçiyor, bir yardım ederseniz sevinirim.
Kolay gelsin arkadaşım, hükümlü size nakille geldiğinden yüksek ihtimalle daha önceki ilamları içtimalıdır biz bu durumlarda içtima kararını giriyoruz çünkü 25 ayrı ilamın d eftere girişide, sonra defter kapatma olayıda zor oluyor anlayacağın takibi daha zor oluyor, ayrıca içtima sonucu aldığı cezanın süreside 3 yılı geçemiyor içtimanın 3 yıl olması lazım, yeni gelen ilamlarıda deftere kaydedersin ancak direk ödeme emri çıkaramazsın vasi adayına ödeme emri çıkarırsın ödemezse hapse çevirir önceki içtimayı çözer bunuda ona dahil edersin zaten 50 tane ilamıda olsa hepsi para cezasıysa 3 yılı geçemiyor hayırlı günler
Posted 23 July 2008 - 01:54 PM
Arkadaşım eğer o 25 ilam içtima edilmedi ise hepsini tek tek girip bir de yeni gelen o iki taneyi ayrı girip tekrar hepsini içtima için göndermen gerekir. Şayet 25 tane içtimalı ise onu tek girip diğer iki taneyi de ayrı ayrı girdikten sonra içtimaya gönderirsin ve 27 tane ilam içtima edilir. Hepsinin suç tarihi de eski ise 5 yıl üzerinden 1/2 ve ayda 6 günleri indirerek müddetname yaparsın.
Posted 21 October 2008 - 02:28 PM
Arkadaşlar birincisi- ilamlar tek numarada birleştirilince diğer içtima edilen ilamların kaydı kapatılmaz çünkü halen infazlarına devam ediliyor. Nakil gidince yada infaz edildikten sonra iade edileceği zaman ayrı ayrı kapatılıp hangi numarada içtimalı olduğu belirtilmesi lazım. Bi ikincisi de, çeklerde içtima edildiği zaman 5 yılı geçemez tamam fakat yatar olarak 5 yılı geçemez. Teşekkür ediyorum.
Posted 19 December 2009 - 07:34 PM
arkadaşlar ben yeni üye oldum bu siteye,gezinirken bu soru ile karşılaştım,
bir defa tek para cezası 3 yılı geçemez içtimalı para cezası 5 yılı geçemez diyerek başlayayım
25 tane ilam size zaten içtiması alınarak gelmiştir,şayet alınmamış ise hepsini tektek kayıt edip içtimasını aldıracaksınız
eski yasa olduğundan bahsedilmiş,infaz rejimi aynı olan yani para cezalarında içtima aldırılır,yalnız müddetnamede
eski cezaları 647 SK göre 1/2 ve ayda 6 gün indirim üzerinden müddetname yapacaksınız,yeni gelen ilamlar var ise
para cezası ödeme emri çıkartacaksınız,ancak 1 yılın üzerindeki cezalarda ödeme emri vasisine çıkartılır,şayet ilamat dosyasnda
vasisi bulunmuyor ise cezaevi aracılığıyla vasi talebinde bulunacaksınız,vasisi belli olana kadar o ilama işlem yapamazsınız,para cezalarının
toplamı hapse çevrildikten sonra isterse 10 yılı bulsun yasa gereği 5 yıl üzerinden müddetname yapacaksınız,yani her işlem sıra ile ödeme emri tebliğ edilecek
1 ay süresi var ödenmez ise eski yasa ise günlüğünü 100 TL'den haps çevireceksiniz,yeni yasa ise yine 100 TL'den ancak müddetname yapılırken
indirimsiz olacak,umarım sorunuzun cevabı karşılığını bulmuştur,
bir defa tek para cezası 3 yılı geçemez içtimalı para cezası 5 yılı geçemez diyerek başlayayım
25 tane ilam size zaten içtiması alınarak gelmiştir,şayet alınmamış ise hepsini tektek kayıt edip içtimasını aldıracaksınız
eski yasa olduğundan bahsedilmiş,infaz rejimi aynı olan yani para cezalarında içtima aldırılır,yalnız müddetnamede
eski cezaları 647 SK göre 1/2 ve ayda 6 gün indirim üzerinden müddetname yapacaksınız,yeni gelen ilamlar var ise
para cezası ödeme emri çıkartacaksınız,ancak 1 yılın üzerindeki cezalarda ödeme emri vasisine çıkartılır,şayet ilamat dosyasnda
vasisi bulunmuyor ise cezaevi aracılığıyla vasi talebinde bulunacaksınız,vasisi belli olana kadar o ilama işlem yapamazsınız,para cezalarının
toplamı hapse çevrildikten sonra isterse 10 yılı bulsun yasa gereği 5 yıl üzerinden müddetname yapacaksınız,yani her işlem sıra ile ödeme emri tebliğ edilecek
1 ay süresi var ödenmez ise eski yasa ise günlüğünü 100 TL'den haps çevireceksiniz,yeni yasa ise yine 100 TL'den ancak müddetname yapılırken
indirimsiz olacak,umarım sorunuzun cevabı karşılığını bulmuştur,
Share this topic:
Page 1 of 1
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Gözünüz Aydın Arkadaşlar Fazla Mesaiden kesilen
gelir vergisinin ödenmesi hakkındaki kanun resmi gazetene yayınlandı. |
Adalet Bakanligin Personelinin Sesi | *Şefyazman* |
|
|