E-Adalet Forum: EMANETE PARA ALMAK YASALMIDIR - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #2 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #3 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: selbar33      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83646   Total Read: 9,853,117   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Page 1 of 1

EMANETE PARA ALMAK YASALMIDIR İNFAZ NÖBETİNDE YAŞANAN HUKUKSUZLUK Rate Topic: -----

#1 User is offline   tugeder 

• Uye
  • View blog
  • Group: Uye

Post icon  Posted 10 February 2008 - 08:24 PM

Değerli dostlar haftasonu ve akşam nöbetlerinde emanete alınan ve kişileri cezaevlerine göndermekten kurtaran çoğu kez kaybolduğunda veya başına iş geldiğinde hakkımızda soruşturmalar açılan emanete para alma olayına ilişkin üç gerçek araştırılmaktadır.

1- EMANETE PARA ALMA KONUSUNDA YASAL BİR DAYANAK VARMIDIR

2- ZABIT KATİBİNİN EMANETE PARA ALMA YETKİ VE HAKKI 657 SAYILI KANUN VE YÖNETMELİKLERDE VARMIDIR

3- C.BAŞSAVCILIKLARINDA C.SAVCILARININ BİR KISMI ALINMASINDA MAHSUR YOKTUR BİR KISMI ALINMASINDA MAHSUR VARDIR DEMEKTEDİR....

BU SORULARA ACİL YANIT ARANIYOR smile.gif YANITI OLAN İNFAZ BÜRO KATİPLERİNE CEVAPLAMALARI İLANEN DUYURULUR
0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   Munzevira! 

• Yokluğun,Dev Cüsseli Çile..!
  • View blog
  • Group: Moderator
  • Interests:Edebiyyat, ruhiyyat, maziyyat

Posted 10 February 2008 - 09:05 PM

Suç Eşyası Yönetmeliği

Madde 12 Emanet memuru, miktarı ne olursa olsun kasa defterine kaydettiği memleket dahilinde tedavül eden ve aynen muhafazası gerekmeyen paraları, suç eşyası esas defterinin kayıt numarasını da belirtmek suretiyle, Cumhuriyet başsavcılığı adalet emanet dairesi adına faiz getirecek bir hesap ile millî bankalardan birine ayrı ayrı yatırır. Bu hesapta emanet kayıt numarası gösterilir.

0

#3 User is offline   mematiturk 

• ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol
  • Group: Usta
  • Interests:müzik, aile, internet, game, visual basic, arkadaşlık, chat, watching a football match on T.V.

Posted 10 February 2008 - 11:16 PM

suç eşyası yönetmeliği sadece emanet memurunu bağlar, hafta sonu ve akşam nöbetlerinde getirilen suç eşyalarını muhafaza edilecek bir yer bulunamadığı taktirde nöbetçiysen risk gördüğünde kolluğa nöbetçi savcının da haberi olmak suretiyle mesai saati içinde getirilmesini isteyebilirsin, örnek verirsek hafta sonu kolluk tabanca, tüfek, esrar, eroin, kılıç, kalkan, bıçak v.s. günümüzden bugüne bütün silahları getiriyorlar, şimdi bunları nasıl muhafaza edeceksin emanet memuru paşamız nöbet tutmuyor, savcılık nöbetçisinin günahı ne ben ne yapayım eve mi götüreyim, hafta sonu hırsızlık suçundan üst aramadan 1.500 YTL para almışlar bana getirmişler ne yapayım kardeşim bu parayı nereye götüreyim yanıma alsam eve giderken gaspetseler benim günahımı kim ödeyecek veya kaybetsem benim günahım ne adliyede kıyıya köşeye bırakıyoruz işte Allah'a emanet, zaten biz katiplerin bilhassa nöbetçilerin ne olduğunu bir Allah biliyor bir biz bir katip hem polis, hem jandarma, hem otopsici, hem emanet memuru, hem savcı, hem hakim ne diyeyim Allah'ım ne acaip bir meslek nasip etmişsin bana ne başı belli ne sonu 11 yılımı verdim ben daha ne olduğumu anlayamadım, askerlik gibi başın belaya girene kadar herşey serbest yasak diye bir şey yok ama başın belaya girerse kimse yanında değil sen yalnızsındır gereği yapılır , yağlı ilmiği boynuna geçirirler,
ama ben hafta sonu nöbetlerinde esrar, eroin, silah almıyorum çünkü muhafaza edemeyeceğim için kolluğa mesai saati içinde getirmelerini söylüyorum, ne yapayım bir kovboy gibi silahı belime takıp veya esrarkeşler gibi esrarı cebime koyup eve gitmediğim kaldı, yaz yaz bitmez ya derdim dağları aşmış, ben de ne olduğumu bilmiyorum zaten katipten başka her şeye benziyorum siz kalın sağlıcakla....
0

#4 User is offline   tugeder 

• Uye
  • View blog

Post icon  Posted 10 February 2008 - 11:42 PM

QUOTE(mematiturk @ Feb 10 2008, 21:16) <{POST_SNAPBACK}>
suç eşyası yönetmeliği sadece emanet memurunu bağlar, hafta sonu ve akşam nöbetlerinde getirilen suç eşyalarını muhafaza edilecek bir yer bulunamadığı taktirde nöbetçiysen risk gördüğünde kolluğa nöbetçi savcının da haberi olmak suretiyle mesai saati içinde getirilmesini isteyebilirsin, örnek verirsek hafta sonu kolluk tabanca, tüfek, esrar, eroin, kılıç, kalkan, bıçak v.s. günümüzden bugüne bütün silahları getiriyorlar, şimdi bunları nasıl muhafaza edeceksin emanet memuru paşamız nöbet tutmuyor, savcılık nöbetçisinin günahı ne ben ne yapayım eve mi götüreyim, hafta sonu hırsızlık suçundan üst aramadan 1.500 YTL para almışlar bana getirmişler ne yapayım kardeşim bu parayı nereye götüreyim yanıma alsam eve giderken gaspetseler benim günahımı kim ödeyecek veya kaybetsem benim günahım ne adliyede kıyıya köşeye bırakıyoruz işte Allah'a emanet, zaten biz katiplerin bilhassa nöbetçilerin ne olduğunu bir Allah biliyor bir biz bir katip hem polis, hem jandarma, hem otopsici, hem emanet memuru, hem savcı, hem hakim ne diyeyim Allah'ım ne acaip bir meslek nasip etmişsin bana ne başı belli ne sonu 11 yılımı verdim ben daha ne olduğumu anlayamadım, askerlik gibi başın belaya girene kadar herşey serbest yasak diye bir şey yok ama başın belaya girerse kimse yanında değil sen yalnızsındır gereği yapılır , yağlı ilmiği boynuna geçirirler,
ama ben hafta sonu nöbetlerinde esrar, eroin, silah almıyorum çünkü muhafaza edemeyeceğim için kolluğa mesai saati içinde getirmelerini söylüyorum, ne yapayım bir kovboy gibi silahı belime takıp veya esrarkeşler gibi esrarı cebime koyup eve gitmediğim kaldı, yaz yaz bitmez ya derdim dağları aşmış, ben de ne olduğumu bilmiyorum zaten katipten başka her şeye benziyorum siz kalın sağlıcakla....

Sorun şurada : aynen dediğin gibi adamı serbest bırakmak için bizlere emanete almamız için para bırakılıyor ancak nedense bunun nasıl alındığını soran yok acaba bu kanun ve yönetmelikte varmı çünkü uyap a bir hırsızlık suçu girsen kanun maddesi mevcut tak söylüyor savcılar ancak bunun kanun maddesi varmı dediğimde korkma birşey olmaz diyorlar....

arkasından ilk olanda zimmete para geçirmekten soruşturma açılıyor....

ben bunun cevabını arıyorum lütfen bana engeç çarşamba akşamına kadar bir bilen yardımcı olsun...
0

#5 User is offline   Nergin 

• Ustad
  • Group: Moderator
  • Interests:GEZMEK ARKADAŞ TOPLANTILARINA KATILMAK EŞİM VE ÇOCUKLARIMLA VAKİT GEÇİRMEK YEMEK YAPMAK

Posted 11 February 2008 - 08:37 AM

QUOTE(tugeder @ Feb 10 2008, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Sorun şurada : aynen dediğin gibi adamı serbest bırakmak için bizlere emanete almamız için para bırakılıyor ancak nedense bunun nasıl alındığını soran yok acaba bu kanun ve yönetmelikte varmı çünkü uyap a bir hırsızlık suçu girsen kanun maddesi mevcut tak söylüyor savcılar ancak bunun kanun maddesi varmı dediğimde korkma birşey olmaz diyorlar....

arkasından ilk olanda zimmete para geçirmekten soruşturma açılıyor....

ben bunun cevabını arıyorum lütfen bana engeç çarşamba akşamına kadar bir bilen yardımcı olsun...

arkadaşım adam serbest kalacaksa o emanet parası deil kefalet parası olmaktadır. Onunda seninle bir bağlantın

yok diye biliyorum kefalet miktarını müzekkere ile mal müdürlüğüne yatırtıyorsun diye biliyorum ben çünkü biz

kefalet parasını nerede tutacağız biz daha önceki uygulamalarımızı bu şekilde yapmıştık. Sonra diyelimki adam

suçsuz nasıl parayı iade edeceksin birde sorun şuki emanete yalnız suçta kullanılmış ise öyle alabilirsin
0

#6 User is offline   *Şefyazman* 

• İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANIRSINIZ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Super Moderator
  • Location:Sevginin,saygının ve mutluluğun bulunduğu Yer olan Andırın'dan
  • Interests:Tutamayacağım sözler VERMEM <br />Basit kişilerle polimiğe GİRMEM <br />Bazı şeyleri asla AFFEDEMEM<br />Yaşanmışlıkları kolay SİLEMEM<br />Acıyı tanıdığım için kimseye ÇEKTİRMEM<br />Cesaretsizliği gururla ÖRTEMEM<br />Yalan ve taktiklerle uğraşmayın YEMEM<br />Dostlarıma laf ETTİRMEM<br />Tutkularım var VAZGEÇEMEM<br />Gidiyorsan eğer özlesem bile DÖN DEMEM<br />Ağır geliyorsa bunlar firar serbest <br />Seven sever sevmeyen YOL ALIR GİDER!!!!!

Posted 11 February 2008 - 11:35 AM

( Yasal dayanağı olup olmadığını bilmiyorum fakat, biz kumarda elde edilen paraları emanete aldık, müfettiş geldi denetlemede paraları aldığımızı görünce tahsilat ve reddiyat makbuzlarını sordu, bizim arkadaşta onları bilmediğini söyledi, ona Yazı işleri müdürlüğünde kullanılan tahsilat ve reddiyat makbuzu bulundurmasını ve tahsilat kesmesini, parayı ise Milli bir bankaya faizli olarak yatırmasını söyledi. Para zaten bankaya yatırılmıştı)

2- ZABIT KATİBİNİN EMANETE PARA ALMA YETKİ VE HAKKI 657 SAYILI KANUN VE YÖNETMELİKLERDE VARMIDIR
(657 sayılı devlet memurlarında Zabıt katibi ünvanını görmedim, Emanet memurunun olmadığı yerde emanet memurluğunu yazı işleri müdürü veya görevli zabıt katipleri yapıyor onu biliyorum, onların da asli görevli gibi parayı emanete alabilir diye düşünüyorum)

3- C.BAŞSAVCILIKLARINDA C.SAVCILARININ BİR KISMI ALINMASINDA MAHSUR YOKTUR BİR KISMI ALINMASINDA MAHSUR VARDIR DEMEKTEDİR....
(Aynen, biz bazen paraları emanete aldık, bazen almadık, siz siz olun elinizden geldiğince paraları emanete almayın çıkışı çok zor oluyor, biz cesetten çıkan paraları genelde orada bulunan yakınlarına teslim ettim, tutanakla)

teşekkürler
diğer arkadaşarın yorumlarıda aynen doğrudur,
siz de yine derim ki,Savcının ne diyorsa onu yapın,
çünkü onun verdiği veya söylediği emir daha geçerlidir.

0

#7 User is offline   tugeder 

• Uye
  • View blog

Posted 12 February 2008 - 06:54 PM

QUOTE(sefyazman @ Feb 11 2008, 10:35) <{POST_SNAPBACK}>

teşekkürler

Aziz dostlar emanete para almak kelimesi yanlış algındı sanırım ?

İnfaz personeli iseniz kişi bir suç işlemiştir mesela suç sulh ceza dosyasıdır ceza 450 ytl dir
kişi haftasonu veya akşam gelir bu parayı infaz memuru tutanakla alır ve kişiye düşme verir ilk mesai günüde parayı maliye veznesine yatırır....

ancak benim bildiğim zabıt katiplerin para tahsil etmeleri yasak
0

#8 User is offline   kankarai 

• Yeni Uye

Posted 14 February 2009 - 11:21 PM

QUOTE(sefyazman @ Feb 11 2008, 11:35) <{POST_SNAPBACK}>

( Yasal dayanağı olup olmadığını bilmiyorum fakat, biz kumarda elde edilen paraları emanete aldık, müfettiş geldi denetlemede paraları aldığımızı görünce tahsilat ve reddiyat makbuzlarını sordu, bizim arkadaşta onları bilmediğini söyledi, ona Yazı işleri müdürlüğünde kullanılan tahsilat ve reddiyat makbuzu bulundurmasını ve tahsilat kesmesini, parayı ise Milli bir bankaya faizli olarak yatırmasını söyledi. Para zaten bankaya yatırılmıştı)

(657 sayılı devlet memurlarında Zabıt katibi ünvanını görmedim, Emanet memurunun olmadığı yerde emanet memurluğunu yazı işleri müdürü veya görevli zabıt katipleri yapıyor onu biliyorum, onların da asli görevli gibi parayı emanete alabilir diye düşünüyorum)

(Aynen, biz bazen paraları emanete aldık, bazen almadık, siz siz olun elinizden geldiğince paraları emanete almayın çıkışı çok zor oluyor, biz cesetten çıkan paraları genelde orada bulunan yakınlarına teslim ettim, tutanakla)

teşekkürler

merhaba, zabıt katiplerin para tahsil etmesi yasak bence, parayı alırsın, başına bişey gelir sonra uğraş dur, ancak savcılar zorla aldırtıyorlar. İstanbul adliyesinde iş yoğunluğu fazla olduğu için, bu para olayıda çok oluyor. 2009 yılına kadar kasa yoktu ve aldığımız paraları kalemde saklıyorduk. Bazen savcıyla zıt düşüyorduk ama yine de zorunlu bi şekilde alıyorduk. ama şimdi İnfaz'a kasa verdiler çok rahatladık. darısı sizlerin başınıza
0

#9 User is offline   GöLGe 

• Site Kurucusu...
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Administrators

Posted 14 February 2009 - 11:25 PM

bizim infazda da kasa yoktur ama bizler tutanak tutarak parayı emanete alırız tutanakta teslim eden-hazuran-teslim alan diye imza açarız teslim alan ise yazı işleri müdürünün imzası olur ve bizde sadece kasa hukuk mahkemelerinde olduğu için hukuk mahkemesindeki yazı işleri müdürüne parayı teslim ederiz. parayı hiç bir zaman üzerimizde tutmayız.
0

#10 User is offline   v.demirörs 

• Uye
  • Interests:internet-araba kullanmak-deniz

Posted 15 February 2009 - 01:37 AM

QUOTE(tugeder @ Feb 10 2008, 19:24) <{POST_SNAPBACK}>
Değerli dostlar haftasonu ve akşam nöbetlerinde emanete alınan ve kişileri cezaevlerine göndermekten kurtaran çoğu kez kaybolduğunda veya başına iş geldiğinde hakkımızda soruşturmalar açılan emanete para alma olayına ilişkin üç gerçek araştırılmaktadır.

BU SORULARA ACİL YANIT ARANIYOR smile.gif YANITI OLAN İNFAZ BÜRO KATİPLERİNE CEVAPLAMALARI İLANEN DUYURULUR

cevaplar:
1- Katiplerin Emanet para alması yönünde yasal bir dayanak yoktur. Ama: hafta sonu cezaevine gidecek adamın borcu ödeyeccem alsize para hadi beni içeri atende bir göreyim derse -almadın içeri attın içerde başına çok kötü bir durum geldi sorumlusu kim.

2-Savcıyla tutanak tutup emaneten Parayı almak zorundasın. z.katibi alır. BU PARA AKREP DEGİL SENİ YEMEZ sen onu yemessen. Bunun dışında her ne emanet olursa olsun pazartesi getirtilebilir.

3-Aşagıdaki yazılanları okudum. çogu katip arkadaşların çok korkak ve ürkek olduklarını gördüm. Bu arkadaşların bu meslegi zor bitirirler. Yapacagın savcıyla birlikte tutanak altına alındımı birşey olmaz Allahın izniyle herşey bilgi dahilinde ve yazılı olacak biraz cesaretli olalım. herkese selam
0

#11 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye
  • Group: Kidemli Uye

Post icon  Posted 15 February 2009 - 03:08 AM

Millet vekilliği seçiminde ilçe siçimde yazı işleri müdürü ile birlikte görevliydik. Gerisi sandık başındaydı infazdan yakalamalı iki kişi geldi. Birinin 1.500 TL kadar bir ödemesi vardı verdi. Aldık tutanakla aldık tutanakla üst kattan yazı işleri müdürünü çağırdık kasaya koyduk. Ötekinin 18.000 TL kadar ödemesi vardı. ödeyemedi cezaevine gitti.
Şimdi para küçük ise hadi bir şekilde saklanır edilir. AMa düşünün 18.000 TL olan borcunu ödese idi ve yazı işleri müdürü olmasaydı nasıl saklardık hep düşünmüştüm. Konu açıldı paylaşmak istedim.
Hafta sonu ödeyemezler demeyin bizim buralarda bir oryantale bundan 5 yıl kadar önce bir gecede yaklaşık 1.500 TL takan daha askere bile gitmemiş gençler var.
Aslında bu konuda ciddi bir düzenleme şart ve bence kasa bile konsa o zaman nöbetçi savcı olan kişide bu kasanın anahtarı bulunmalı. Nöbetçi savcılar bu işi halletmeli.
Almasak adamın başına bir şey gelseyi bırakın vatandaş ben parayı verdim almadılar beni cezaevine yolladılar dese herkezi topa tutarlar. O zaman savcı katip bile dinlemezler ama bu konuda bizlere yasal bir yolda düzenlenmiyor.
Aslında tüm birimlerdeki büyük sıkıntı var;
Savcılık otopsi sonucu çıkan terekeyi saklayamıyor,
İnfaz hafta sonu yakalanan adıman ödediğin parayı saklayamıyor.
Bir çok yerde Sulh Hukuklar tereke eşyalarını sağlıklı bir şekilde saklayamıyor. Sıkıntı bitmiyor anlayacağınız. sad.gif

0

#12 User is offline   gokdum 

• Yeni Uye
  • Group: Kayitli Uyeler

Posted 03 April 2009 - 02:32 PM

bununla ilgili ceza işleri genel müdürlüğünün görüşü var. kişinin özgürlüğünden alıkonamayacağına dair. bunun için mesai saatleri dışında yakalanan kişilerin para cezası ile emanete alınmasını söylüyor.

0

#13 User is offline   fales 

• Yeni Uye

Posted 11 May 2009 - 09:43 AM

EVET YOKMU BİR CEVAP...

QUOTE(tugeder @ Feb 10 2008, 21:24) <{POST_SNAPBACK}>

0

#14 User is offline   cenk1985 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 08 August 2009 - 12:17 AM

QUOTE(tugeder @ 10.02.2008) <{POST_SNAPBACK}>

alırsın niye alamıyorsun yazı işlerinin kasasına koyarsın, gelince de oradan alır ilgili şahsın adına bankaya yatırrısın defterine de işlersin bu kadar zaten yönetmelikte yazıyor
0

Share this topic:

Page 1 of 1

Fast Reply

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz