suç eşyası yönetmeliği sadece emanet memurunu bağlar, hafta sonu ve akşam nöbetlerinde getirilen suç eşyalarını muhafaza edilecek bir yer bulunamadığı taktirde nöbetçiysen risk gördüğünde kolluğa nöbetçi savcının da haberi olmak suretiyle mesai saati içinde getirilmesini isteyebilirsin, örnek verirsek hafta sonu kolluk tabanca, tüfek, esrar, eroin, kılıç, kalkan, bıçak v.s. günümüzden bugüne bütün silahları getiriyorlar, şimdi bunları nasıl muhafaza edeceksin emanet memuru paşamız nöbet tutmuyor, savcılık nöbetçisinin günahı ne ben ne yapayım eve mi götüreyim, hafta sonu hırsızlık suçundan üst aramadan 1.500 YTL para almışlar bana getirmişler ne yapayım kardeşim bu parayı nereye götüreyim yanıma alsam eve giderken gaspetseler benim günahımı kim ödeyecek veya kaybetsem benim günahım ne adliyede kıyıya köşeye bırakıyoruz işte Allah'a emanet, zaten biz katiplerin bilhassa nöbetçilerin ne olduğunu bir Allah biliyor bir biz bir katip hem polis, hem jandarma, hem otopsici, hem emanet memuru, hem savcı, hem hakim ne diyeyim Allah'ım ne acaip bir meslek nasip etmişsin bana ne başı belli ne sonu 11 yılımı verdim ben daha ne olduğumu anlayamadım, askerlik gibi başın belaya girene kadar herşey serbest yasak diye bir şey yok ama başın belaya girerse kimse yanında değil sen yalnızsındır gereği yapılır , yağlı ilmiği boynuna geçirirler,
ama ben hafta sonu nöbetlerinde esrar, eroin, silah almıyorum çünkü muhafaza edemeyeceğim için kolluğa mesai saati içinde getirmelerini söylüyorum, ne yapayım bir kovboy gibi silahı belime takıp veya esrarkeşler gibi esrarı cebime koyup eve gitmediğim kaldı, yaz yaz bitmez ya derdim dağları aşmış, ben de ne olduğumu bilmiyorum zaten katipten başka her şeye benziyorum siz kalın sağlıcakla....
Sorun şurada : aynen dediğin gibi adamı serbest bırakmak için bizlere emanete almamız için para bırakılıyor ancak nedense bunun nasıl alındığını soran yok acaba bu kanun ve yönetmelikte varmı çünkü uyap a bir hırsızlık suçu girsen kanun maddesi mevcut tak söylüyor savcılar ancak bunun kanun maddesi varmı dediğimde korkma birşey olmaz diyorlar....
arkasından ilk olanda zimmete para geçirmekten soruşturma açılıyor....
ben bunun cevabını arıyorum lütfen bana engeç çarşamba akşamına kadar bir bilen yardımcı olsun...