E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
Page 1 of 1
MUHABERE-SAVCILIK, Yardim!
Posted 14 April 2007 - 03:28 AM
arkadaslar ben savcilikta çalisiyorum ve muhabereye de bakiyoruz.sizden bir konuda yardim isteyecektim.. eskiden muhaberenin isleri çok yogundu ve bir ara nasil bir yazi yayinlandiysa mahkemeler bazi yazilari kendileri yazmaya basladilar muhaberenin isi azaldi. sizlerde de her yaziyi savcilik mi aliyor? hangi yazilari aliyorsunuz mahkemeden hangilerini iade ediyorsunuz? cezaevi yazismalarinin tümünde savcilik araci kiliniyormu? bu konuyla ilgili adliyenize gelmis bir yazi varmi? bu konuda yardimci olursaniz sevinirim çünkü bizde biraz karisiklik yasaniyor...
Page 1 of 1
Other Replies To This Topic
Posted 16 April 2007 - 07:19 PM
kardes su anda savcilikta degilim ama bilmem yardimci olabilirmiyim. 01.04.2005 tarihinde kanunun degismesiyle tam bilmiyorum ama CMK 36. madde geregince mahkemeler yazismalarini kendilerini yapmak zorunda. ben iade ediyordum bu tür yazilari. fakat cezaevi ve adli tip kurumu yazilarini bizim araciligimiz ile yapmak zorundalar. birde yurt disi tebliglerini galiba. diger kollukla yazismalari ve kendi aralarindaki yazismalari bizzat mahkemeler kendileri yapmak zorunda.
saygilarimla..
Posted 17 April 2007 - 10:25 PM
Agirlikli olarak Muhaberenin yogunlugunu mahkemelerden gelen ve resmi kurumara (jandaram-polis-nüfus-tapu- vs. ) yapilan yazismalar alirdi yeni yasa ile bunlarin tamamini mahkemeler keni yapmaya basladilar.
Arkadaslarindadedigi gibi adli tip, cezaevi, gibi kurumlara yazismalar yine muhabereden geçiyor, onun disinda senin soracagin bir evrak varsa genel olarak yardimci olmaya çalisiriz...
Çanakkale-Gelibolu-Ortaköy 18'inci Zh. Tugay Topçu Tb.
Posted 18 April 2007 - 04:12 AM
selam arkadaslar Mahkeme personeli olarak Bizim adliyemizdeki uygulamayi söylemek istiyorum. Biz Cezaevine de Adli Tibba da kendimiz yaziyoruz. Ayrica o bahsi geçen yazi genelge türünden birsey degildir. 5271 sayili CMK' nin 36. maddesinde
MADDE 36.– (1) Mahkeme baskani veya hâkim, her türlü tebligati, tüm gerçek veya özel hukuk tüzel kisileri veya kamu kurum ve kuruluslari ile ilgili yazismalari yapar.[/B]
(2)[/B] Infaz edilecek kararlar, Cumhuriyet Bassavciligina verilir. "
seklinde düzenlenmistir.
Bununla birlikte mahkemenin yaziyi Savcilik araciligiyla gönderme yada dogrudan gönderme hususunda takdir yetkisi vardir, ancak dogrudan gönderme daha hizli oldugu için biz dogrudan gönderiyoruz. Sadece Bakanlikla Komisyonla ve Üst Kurul ve kuruluslarla ( bAKANLIKLAR, yÜKSEK yARGI oRGANLARI, HSYK ) gibi yazismalarda idari bir birim olarak savciligi araci kiliyoruz. Yardimci olabildimse ne mutlu.
Tebligat ve yazisma usulü
MADDE 36.– (1) Mahkeme baskani veya hâkim, her türlü tebligati, tüm gerçek veya özel hukuk tüzel kisileri veya kamu kurum ve kuruluslari ile ilgili yazismalari yapar.[/B]
(2)[/B] Infaz edilecek kararlar, Cumhuriyet Bassavciligina verilir. "
seklinde düzenlenmistir.
Bununla birlikte mahkemenin yaziyi Savcilik araciligiyla gönderme yada dogrudan gönderme hususunda takdir yetkisi vardir, ancak dogrudan gönderme daha hizli oldugu için biz dogrudan gönderiyoruz. Sadece Bakanlikla Komisyonla ve Üst Kurul ve kuruluslarla ( bAKANLIKLAR, yÜKSEK yARGI oRGANLARI, HSYK ) gibi yazismalarda idari bir birim olarak savciligi araci kiliyoruz. Yardimci olabildimse ne mutlu.
Posted 18 April 2007 - 05:51 PM
Sorusturma evraklarina ait gelen emanet esyalarin emanet defterine kaydi ve makbuz hazirlama islemleri sorusturma bürosu katipleri tarafindanmi yoksa emanet memuru tarafindanmi yerine getirildigi,
Ayrica; Mahkemelere ait olan dava dosyalarinin Yargitay'a göndrilmesinde Savcilik araci kiliniyormu, yoksa mahkeme tarafindanmi bizzat gönderiliyor.
Bu konu ile ilgili görüslerinizi ve tarafinizca yapilan uygulamalar hakkinda bilgilerinizi bekliyorum. Herkese saygi ve selamlar
Posted 18 April 2007 - 06:03 PM
arkadasim sorusturma sirasinda gelen tüm emanetleri ve makbuz islemleri ile defter kayitlarini biz yani sorusturma kalemi katipleri yapiyoruz. emanet memuru defteri imzalayip makbuz, defter ve emanet esyasinin ayni olduguna dikkat ediyor. diger sormus oldugun soruda ise yargitaya gidecek olan tüm dosyalar da savcilik araci kiliniyor. dosyalar savcilik esas defterinden düsülüyor. zaten teftislerde de müfettisler savcilik esas defterini kontrol ediyorlar. kolay gelsin
Posted 19 April 2007 - 05:44 PM
emanet konusunda görev sorusturma katiplerinin. onlar hazirlar ve makbuz ile birlikte emanet memuruna teslim ederler.
yargitaya dosya gönderme konusunda ise muhakkak Savciliktan gitmeli. çünkü Savcilik esas defterine serh düsüyor. bildiginiz gibi müfettisler yargitaya gönderilen dosyalari Savciliktan istiyor.
saygilarimla..
Share this topic:
Page 1 of 1
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Icra Müdürü yardimcisini vurup, intihar etti
|
Haberler | GöLGe |
|
|