E-Adalet Forum: acil yardim - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: gimbir      #2 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #3 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83647   Total Read: 9,853,134   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Page 1 of 1

acil yardim Rate Topic: -----

#1 User is offline   bumbana 

• Yeni Uye
  • Group: Kayitli Uyeler

Posted 27 December 2006 - 02:18 AM

öncelikle herkese merhaba.
forumda yeni oldugumdan belkide buraya yazmamam gereken bir seyi yazdiysam simdiden özür dilerim..

benim söyle bir sorum var.yanitlarsaniz çok sevinirim..annemle babamin oturdugu eve benimle ilgili karakoldan bir polis memuru çagri belgesi birakmis..kagitta savciliktan gelen bir yazi ile ilgili olarak en kisa zamanda polis merkezine gitmem gerektigi belirtilmis..annem memura oglum bizimle beraber kalmiyorki demis.bunun üzerine memur siz yada babasi karakola gelip söylesin demis.babam karakola gitmis ve yanimizda kalmiyor demis ve zabit tutmuslar..babam konu nedirki diye sordugunda memur giyabi tevkif demis ama konuyu söylememis..bunun sanirim 3 sene önce çankiri ili sinirlari içerisinde geçen bir olaydan dolayi oldugunu düsünüyorum..çünkü o zaman ben tutuksuz yargilanmak üzere birakilmistim..daha sonra ise hiç bir mahkemeye gitmedim..bence budur diyorum..simdi ben istanbulda ikamet ediyorum...ne yapmam lazim..ben karakola gidersem beni tutuklayip çankiriyami göndeririler..ne yapmam lazim..yoksa karakol sadece beni alip en yakin adliye sarayina götürüp sulh ceza savcisi yada hakimi tarafindan yazili ifademi alip beni birakirmi?lütfen yardimci olursaniz sevinirim..

0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   melih 

• Usta
  • Group: Usta

Posted 27 December 2006 - 02:42 AM

1. Davasi açilmamis ise hakkinda yakalama müzekkeresi çikmis olabilir. Senin de ifade ettigin üzere seni bulamamislar. Savcilik senin savunmani almak istemis ve seni bulamadigindan ve evrakta sürümcemede kalmamasi için yakalama müzekkeresi çikmis olabilir. Yakalandiginda ilk önce yakalama(giyabi tevkif) bürosuna getirilirsin.Sonra ilgili savci senin ifadene basvurur takdire göre serbest veya mahkemeye sevk de olabilirsin. Bu suçun vahemetine baglidir.

2) Hakkinda dava açilmistir. Durusmalara gelmemissindir. Adresinde bulunamamissindir. Dava sürümcemede kalmamasi için yakalama müzekkeresi çikartilmistir. Ilgili mahkemeye çikartirilirsin. Suçun durumuna göre ifade alinip serbest yahut tutuklanirsin.

0

#3 User is offline   GöLGe 

• Site Kurucusu...
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Administrators

Posted 27 December 2006 - 02:47 AM

Seninle ilgili evraka bakmak lazim. bu gibi durumlarda öncelikle senin ilgili savciligia gitmen veya bir polis nezaretinde adliyeye getirildikten sonra. senin arandigin dosya ile gili çankiri adliyesine faks çekerler senin hakkinda ne gibi islem yapilacagini sorarlar sonrasinda o yazini cevabi ifadesini alip serbest birakin, ifadesini alip tutuklayin der...
Benin ifadenin ordaki adliyede alinip alinmayacagi çankiri adliyesinde gelen fasksa baglik eger faks içerisinde Yol Tukulmasi yapilarak Cumhuriyet Bassavciligimiza mevcutlu olarak getirilmesinide isteyebirler.

Benim görüsüm bu gibi olaylarin %80 ninde mevcutlu olarak geldigin adliyede senin ifadeni alirlar ve hakkinda ne yapilmasi gerekiyorsa onunla ilgili islemleri yaparlar...

umarim anlatabilmisimdir..

0

#4 User is offline   bumbana 

• Yeni Uye

Posted 27 December 2006 - 02:48 AM

QUOTE(melih)
1. Davasi açilmamis ise hakkinda yakalama müzekkeresi çikmis olabilir. Senin de ifade ettigin üzere seni bulamamislar. Savcilik senin savunmani almak istemis ve seni bulamadigindan ve evrakta sürümcemede kalmamasi için yakalama müzekkeresi çikmis olabilir. Yakalandiginda ilk önce yakalama(giyabi tevkif) bürosuna getirilirsin.Sonra ilgili savci senin ifadene basvurur takdire göre serbest veya mahkemeye sevk de olabilirsin. Bu suçun vahemetine baglidir.

2) Hakkinda dava açilmistir. Durusmalara gelmemissindir. Adresinde bulunamamissindir. Dava sürümcemede kalmamasi için yakalama müzekkeresi çikartilmistir. Ilgili mahkemeye çikartirilirsin. Suçun durumuna göre ifade alinip serbest yahut tutuklanirsin.

melih dostum..ikinci sikta belirttigin husus benim için gecerli..ben istanbulda ikamet ediyorum..ilgili mahkeme çankiri..yani ben simdi karakola gidersem beni çankiriyami gönderecekler..burada istanbulda ifade verme sansim yokmu?

0

#5 User is offline   bumbana 

• Yeni Uye

Posted 27 December 2006 - 02:51 AM

QUOTE(GöLGe)
Seninle ilgili evraka bakmak lazim. bu gibi durumlarda öncelikle senin ilgili savciligia gitmen veya bir polis nezaretinde adliyeye getirildikten sonra. senin arandigin dosya ile gili çankiri adliyesine faks çekerler senin hakkinda ne gibi islem yapilacagini sorarlar sonrasinda o yazini cevabi ifadesini alip serbest birakin, ifadesini alip tutuklayin der...
Benin ifadenin ordaki adliyede alinip alinmayacagi çankiri adliyesinde gelen fasksa baglik eger faks içerisinde Yol Tukulmasi yapilarak Cumhuriyet Bassavciligimiza mevcutlu olarak getirilmesinide isteyebirler.

Benim görüsüm bu gibi olaylarin %80 ninde mevcutlu olarak geldigin adliyede senin ifadeni alirlar ve hakkinda ne yapilmasi gerekiyorsa onunla ilgili islemleri yaparlar...

umarim anlatabilmisimdir..

gerçekten çok iyi anlattin ve yardimci oldun....cani gönülden tesekkür ederim.

0

#6 User is offline   melih 

• Usta
  • Group: Usta

Posted 27 December 2006 - 02:58 AM

Ben olayin genelini anlatmistim.
Istanbulda ikamet ediyorsan seninle ilgili olarak yakalama müzekkeresi çikaran mahkemenin savciligina faks çekilir, gelen cevaba göre hareket edilir. Bu da ya ifade serbest birakilirsin yahut yol tutuklamasi yapilarak seni Çankiri Cezaevine sevk edilmek üzere bulundugun yerdeki cezaevine gönderirler.

Geçmis olsun kardesim.
Edited by: melih
0

#7 User is offline   bumbana 

• Yeni Uye

Posted 27 December 2006 - 03:04 AM

QUOTE(melih)
Ben olayin genelini anlatmistim.
Istanbulda ikamet ediyorsan seninle ilgili olarak yakalama müzekkeresi çikaran mahkemenin savciligina faks çekilir, gelen cevaba göre hareket edilir. Bu da ya ifade serbest birakilirsin yahut yol tutuklamasi yapilarak seni Çankiri Cezaevine sevk edilmek üzere bulundugun yerdeki cezaevine gönderirler.

Geçmis olsun kardesim.

melih dostum sana da inan çok tesekkür ederim.allah eksikliginizi göstermesin saol dostum.

0

Share this topic:

Page 1 of 1

Fast Reply

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz