E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
SORU
Posted 11 December 2006 - 10:56 AM
Other Replies To This Topic
Posted 11 December 2006 - 10:46 PM
Posted 03 November 2007 - 03:05 PM
Posted 03 November 2007 - 07:38 PM
This post has been edited by orhan: 03 November 2007 - 09:55 PM
Reason for edit: Forumda büyük harfle mesaj yazmak yasaktır
Posted 03 November 2007 - 08:41 PM
yani biz burda sadece fikir teatisinde bulunuyoruz..yani bu gibi hukuki konuları konuşmak bence çok hoş..vss..bunlar sizin ilgi alanınız içine girmeye bilir ..bizim derdimiz imamın bildiğini okumasını engellemek değil..sıradan bir kültürel alışveriş yapıyoruz ...Mesala..bu forumda kendi şiirlerini yazan arkadaşlar var..'Şiir Yazmak Şairin işi kardeşim NEDEN şiir yazıyorsun mu ?Diyeceğiz..Evet senin sölediğin doğru..Hukuki konulara çözüm bulmak HUKUKÇULARIN işi olabilir...Ama nacizane ,kanaatini dile getiren ve bilgisini burda paylaşan insanlarıda eleştirmemek lazım gerektiğini düşünüyorum
Selametle Kalınız
Posted 03 November 2007 - 08:56 PM
Size Katılıyorum arkadaşım, biz karar mercii değiliz. simurg arkadaşıma da katılıyorum burası bizim forumumuz maksat bir şeyler paylaşmak, bizim gibi yeni katipler için iyi oluyor. en azından sistem hakkında az çok bir şeyler öğreniyoruz.
Posted 03 November 2007 - 09:08 PM
Mine Arkadaşım yani öncelikle..olayın özü olarak Mustafa arkadaşımı doğru sölüyor olabilirde.
yani biz birer k arar mercii sıfatı ile konuşmuyoruz burda..insanlar bir başkasının özeli haricinde her konuda YORUM YAPMA Hakkına sahiptir ve istediğini konuşur diye düşünüyorum..Mustafa arkadaşımızı eleştirdiğim nokta..Bu gibi konuları bırakın Hakim Savcı tartışsınlar vs..paralelinde bir yorum yapmış olması ..Tck'nun ve bütün kanunların...her Maddesini her fıkrasını..istediğim kadar konuşma ve tartışma veyahut eleştirme hakkına Sahibim..Sahibsiniz..Herkes Sahip..Bu Yasalar..bizim ülkemizin yasaları bizim refahımızın garantisi..dediğim gibi derdimiz bişeylerne çözüm bulmak değil..!!NACİZANE kaynaşmak..veya..sohbetimizin daha çok hoş ve Demli olması ..gibi..erdemlerin biraz daha çıtasını yükseltmek'de diyebiliriz
Yorumunuz için teşk ederim..
selametle..
Posted 03 November 2007 - 11:19 PM
yani biz birer k arar mercii sıfatı ile konuşmuyoruz burda..insanlar bir başkasının özeli haricinde her konuda YORUM YAPMA Hakkına sahiptir ve istediğini konuşur diye düşünüyorum..Mustafa arkadaşımızı eleştirdiğim nokta..Bu gibi konuları bırakın Hakim Savcı tartışsınlar vs..paralelinde bir yorum yapmış olması ..Tck'nun ve bütün kanunların...her Maddesini her fıkrasını..istediğim kadar konuşma ve tartışma veyahut eleştirme hakkına Sahibim..Sahibsiniz..Herkes Sahip..Bu Yasalar..bizim ülkemizin yasaları bizim refahımızın garantisi..dediğim gibi derdimiz bişeylerne çözüm bulmak değil..!!NACİZANE kaynaşmak..veya..sohbetimizin daha çok hoş ve Demli olması ..gibi..erdemlerin biraz daha çıtasını yükseltmek'de diyebiliriz
Yorumunuz için teşk ederim..
selametle..
..ben simurg kardeşime katılıyourm, insan ilgilendiği konuda da konuşamazsa burda veya olmak istediğin yerde olmanın ne anlamı var.
Posted 03 November 2007 - 11:29 PM
yani biz burda sadece fikir teatisinde bulunuyoruz..yani bu gibi hukuki konuları konuşmak bence çok hoş..vss..bunlar sizin ilgi alanınız içine girmeye bilir ..bizim derdimiz imamın bildiğini okumasını engellemek değil..sıradan bir kültürel alışveriş yapıyoruz ...Mesala..bu forumda kendi şiirlerini yazan arkadaşlar var..'Şiir Yazmak Şairin işi kardeşim NEDEN şiir yazıyorsun mu ?Diyeceğiz..Evet senin sölediğin doğru..Hukuki konulara çözüm bulmak HUKUKÇULARIN işi olabilir...Ama nacizane ,kanaatini dile getiren ve bilgisini burda paylaşan insanlarıda eleştirmemek lazım gerektiğini düşünüyorum
Selametle Kalınız
ben simurg kardeşime katılıyourm, insan ilgilendiği konuda da konuşamazsa burda veya olmak istediğin yerde olmanın ne anlamı var.
Posted 03 November 2007 - 11:29 PM
tEŞk..ediyorum kardeşim durumu öz olarak irdemilişsiniz
Posted 03 November 2007 - 11:30 PM
Yani uzlaşma kapsamında değil gibi.
Ancak;
T.C.K.md.146 -Kullanma hırsızlığı
suçlarından biriyse uzlaşmaya tabii.
Burada şüpheli zararı karşılamışsa 168. madde uygulanır ve ceza verilir, geri ödediği için de üçte iki indirilir bence...
Posted 03 November 2007 - 11:47 PM
Şayet müşteki şikayetçi değil ve karşılanacak bir zararının olmadığını veya zararının giderildiğini beyan ediyorsa zaten uzlaşmadan beklenilen sonuç ortaya çıkmış demiktir, bu nedenle;
Çocuk şüpheli 15-18 yaş arası ve işlenen suç 142/2 maddesi kapsamındaysa iddianame düzenlenir.
Çocuk şüpheli 15-18 yaş arası ve işlenen suç 142/1 maddesi kapsamındaysa takipsizlik yazarsın.
Çocuk şüpheli 13-15 yaş arasındaysa 142/2 de olsa takipsizlik yazarsın.
Share this topic:
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
ASALET TASDIK SORUNU
|
Adalet Bakanligi PersonelininTanisma Mekani | kartol |
|
|
|
AÖF 4.Sınıf Çalışma Ekonomisi End İlişkiler Final Soruları ve Cevapları