E-Adalet Forum: Mahkemelerdeki Paraüstü sorunu - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: gimbir      #2 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #3 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83647   Total Read: 9,853,134   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Mahkemelerdeki Paraüstü sorunu Rate Topic: -----

#1 User is offline   BASYURT 

• KIdemli Usta
  • Group: Site Yoneticisi

Posted 06 November 2009 - 11:58 AM

MAHKEME KALEMLERİNDE PARA ÜSTÜNÜN İADE EDİLMEMESİ YAKINMALARA NEDEN OLDU

İstanbul Barosu Başkanlığınca İstanbuldaki adliyelerin İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ile İstanbul Defterdarlığına yazılan yazıda, mahkeme kalemlerinde giderler için yapılan ödemelerde bozuk para bulunmadığı gerekçesiyle para üstünün verilmediğine dair Başkanlığa yakınmaların olduğu belirtildi.

Yakınmaların önüne geçilmesi ve meslektaşlarımızın mağdur edilmemesi için gerekli önlemlerin alınması istendi.
0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 Misafir_*

• Group: Guest

Posted 06 November 2009 - 06:51 PM

111
0

#3 User is offline   canbaz 

• Yeni Uye
  • Group: Kayitli Uyeler

Posted 06 November 2009 - 11:01 PM

Yakınmalarında haklılar mı haksızlar mı?
İcra mahkemelerinin aldıkları, yazı işleri müdürlerinin temyiz parası adı altında aldıkları paralar göz önü edildiğinde yakınmakta belki haklılar. İcraları pek bilmiyorum ama mahkemelerde genelde bu olaya çok sık rastlıyoruz. avukat müdüre soruyor çok değilmi bu temyiz için diye sorduğuna soracağına pişman oluyor. azarlanmadığı kalıyor. bu açıdan düşünülürse haklılar tabi.
birde madalyonun diğer yüzü var.
avukata şu kadarlık pul lazım diyosun önce ters ters bakıyor. sonra beni postaneye yollama diyor. haliyle para alınıyor. memurlar esnaf değilki bozuk para kasaları olsun ordan para üstü versin.
Madem böyle bir sorun var masraflar pul olarak verilsin ortada para dönmesin. bütün masraflar pul olarak alınsın.
ha birde şu var her avukatın lafına bakılmamalı, masraf veriyorlar 5 TL gidip müvekkile 50 TL çıkartıyorlar masrafı.
ama tabi mahkeme memurlarının üstünden bu izlenimi kaldırmak yine bizlere düşüyor diye düşünüyorum.
0

#4 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye
  • Group: Kidemli Uye

Posted 07 November 2009 - 02:19 AM

Avukatlar yanlarında yedek bir tane olsun baro pulu taşımıyorlar ki posta pulu taşısınlar. Ya arkadaşım belli dava açacaksın kişi sayısı kadar tebligat pulunu al gel yok beyfendi yada hanımefendi yorulmayacak para verecek biz yollarken para düşüneceğiz. Aman düştü kaldı gitti vs.
Tamam ver paranı mesela 15 TL ya benim yanımda 50-100 TL var. E ne yapayım arkadaşım ben bakkal dükkanı mı burası ben senin için bozuk para bulunduracağım sad.gif
Birazda kendilerine baksın. Tamam bizdede sıkıntı çıkartan kişiler olabilir. Ama arkadaşım sıkıntı varsa git pul al ver pulunu kurtul yok ben para veririm sen bozuk para bulundur iyi valla işi gücü bırakalım bozuk para avına çıkalım birde sad.gif
0

#5 User is offline   *Şefyazman* 

• İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANIRSINIZ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Super Moderator
  • Location:Sevginin,saygının ve mutluluğun bulunduğu Yer olan Andırın'dan
  • Interests:Tutamayacağım sözler VERMEM <br />Basit kişilerle polimiğe GİRMEM <br />Bazı şeyleri asla AFFEDEMEM<br />Yaşanmışlıkları kolay SİLEMEM<br />Acıyı tanıdığım için kimseye ÇEKTİRMEM<br />Cesaretsizliği gururla ÖRTEMEM<br />Yalan ve taktiklerle uğraşmayın YEMEM<br />Dostlarıma laf ETTİRMEM<br />Tutkularım var VAZGEÇEMEM<br />Gidiyorsan eğer özlesem bile DÖN DEMEM<br />Ağır geliyorsa bunlar firar serbest <br />Seven sever sevmeyen YOL ALIR GİDER!!!!!

Posted 07 November 2009 - 07:35 PM

Ben bu para üstü olayına o kadar yaşadım ki kimseye anlatamam. Adliyede vezneye baktım. 3 yıl. Mutemetlik yaptım 7 yıl. Adana 99 lira vereceğim. 1 lira geri ver diyorum. yok. ben 1 lira için 5 lira bozuk para bulunduracağım, beyfendiler veya hanım efendiler, 1 lira ceplerinde taşımak zorlarına gidiyor. Her avukat dava açarken, dava değeri davaya yazdığı için ne kadar harç alınacağını bilmektedir. aynı zamanda ne kadar pul gideceğini de bilmektedirler. bilmiyorsalar ki biliyorlar. bir zahmet o hususta hazırlıklı gitseler ne olur. Asiliye hukuk mahkemelerinde matbu dava 31,80 TL, bu dava açan arkadaş 50 lira veriyor, üzerine sen 17 lira bulacaktın her dava açana 17 lira bulacak olursan, bir düşün kasanda ne kadar para bulundurmak gerekecek,birde bu paraları her hafta sonu maliyeye yatırdığını ve kasayı sıfırlandığını düşün.

Arkadaşlar sizsiz olun, pul yerine para almayın, bozuk para vermeyenin de davasını kabul etmeyin. Cuma günü saat 16. da kasayı sıfırlıyorsunuz maliyeye yatırıyorsun, pazartesi günü ilk açılacak davada kasada paranız yok.o haldenereden bulacaksınız bozuk parayı, para bulmak için esnaf esnafları mı gezeceğik daireyi bırakın, bıraksınlar bunları....

herkes parasını bozuk getirsin...

Almayın parayıda davayıda....
önce parayı alın sonra davayı tevzii edin yada her neyse işlemini yapın

saygılarımla....
0

#6 User is offline   serenas 

• Yeni Uye
  • Group: Uye

Posted 14 November 2009 - 02:40 AM

Aslında para almamak lazım. Ama illaki para almak lüzum geldiği zaman vezneye avans olarak yatırttıralım. Bunun haricinde adamın üzerinde pul yok diye bu şekilde masraf almak risktir diye düşünüyorum. Gider kameraya falan alır, yok para aldı falan her türlü kötülük gelebilir bu insanlardan, özellikle büyükşehirler için söylüyorum tedbirli olmakta fayda var. İstanbul barosu burada bir şey mi ima etmeye çalışıyor onu da bilemiyorum. Veznede değil mahkeme kalemlerinde diyor ki mahkeme kalemlerinde kasa teşkilatı olmadığından para alınması gibi bir prosedür söz konusu değil. Vermiş olduğu yetki belgesine baro pulu yapıştırmaktan kaçınan ve 4 TL'nin hesabını yapanlar var. Adam mazeret veriyor pul eklemek istemiyor, neden çünkü cepten gidecek.. Onlar öyle yapıyorsa siz de para almayın gitsinler nereden bulurlarsa bulsunlar pul getirsinler o zaman.. Yazışmalar pul ile yapıldığına ve talep edildiğine göre mahkemenin istediği masrafı tedarik etmek o avukatın görevidir. Onu bırak, sanki pul alınmıyor da direk para isteniyormuş gibi, üstelik de paranın üstü verilmiyor diyor, şu yazılanlara bakın. Almayın siz de arkadaşlar, gitsinler nereye isterse oraya şikayet etsinler ben memurum para alamam pul getireceksin deyin. Normalde harç ve masrafları yazı işleri müdürleri alır, onlar da oranın idare amiri olduğuna göre belirlemiş olduğu uygulama masrafı istediği şekilde alır, ister vezneye yatırttırır, isterse pul olarak alır buna avukat dahil tüm iş sahipleri ayak uydurmak mecburiyetindedir.
0

#7 User is offline   filozof 

• Usta
  • Group: Usta

Posted 14 November 2009 - 11:06 AM

Arkadaşlar, Ben Savcılıkta çalıştığım için böyle bir sorun yok.
Ama gerçekten bu para üstü meselesi adliye çalışanları için çok kötü bir imaj.
Bunun önüne kesinlikle geçilmesi lazım.
Bu tür sorunlara mahal vermemek için çalışan değerli adalet çalışanlarının "avukatlardan veya vatandaştan" bozuk para getirmesi istenilerek bu tür olumsuz örneklerin önüne geçilir.
Butür yakınmalar çok ve şikayetler kendi adıma vicdan kırıcı ve yaralayıcıdır.
Lütfen değerli arkadaşlarım üçbeş kuruş için hiçbir yargı çalışanı zan altında kalmak istemez.
Herkesi bu konuda duyarlı olmaya VARSA butür arkadaşlar UYARMAYA davet ediyorum.

0

#8 User is offline   GöRKeM 

• KIdemli Usta
  • View blog
  • Group: Kidemli Usta
  • Interests:Atletizm, tekvando, karete, voleybol, basketbol, kitap okumak, cimnastik bu kadar yeter sanırsam

Posted 15 November 2009 - 11:46 PM

hoş bir durum değil açıkcası bu şekilde kalemlerin zan altında bırakılması bence en güzeli avukata parayı bozdur öyle gel denmesi avukat bu şekilde alın gerek yok derse dahi kabul edilmemesi gerekiyor.....
0

#9 User is offline   firatbatar 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 18 November 2009 - 11:34 PM

Bu konu yargı çalışanlarını hem töhmet altında bırakmış hem de üzmüştür. Bu nedenle Dernek olarak İstanbul Barosu ile görüşmemiz gerekiyor. En kısa zamanda yönetimde bu durum değerlendirilmeli ve görüşme sağlanmalı. Gerekirse bu konu ile ilgili İstanbul Barosu özür dilemeli.
0

#10 User is offline   filozof 

• Usta
  • Group: Usta

Posted 19 November 2009 - 11:44 AM

[
Firat kardeş özür mü ne özürü be kardeşim.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Veznelerdeki arkadaşlar posta pulu 4.5 iken satıyorlar peki şimmdi neden satmıyorlar......
Doğru oturalım, doğru konuşalım..
Bu durumu sağır sultan bile biliyor.

0

#11 User is offline   firatbatar 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 19 November 2009 - 05:25 PM

Varsayalım ki 4,50 TL iken posta pulu satılıyordu şimdi satılmıyor. Diyelim ki bazı arkadaşlarımız para üst olarak 50 kuruş vermiyor. İstanbul barosunun bu durumu komisyonlar aracılığı ile personele mi duyurmaları gerekiyor. Barosuna bağlı avukatlara mesaj göndersin, tebliğ çıkarsın uygulama birliği sağlayıp her kes yanında pul taşısın desinler. Avukatların bizimle ilgili her yakınmasında personele duyurumu gönderecekler. Bir ara da bazı memurların avukatların gıyabında tutanak tuttuklarını ve bununla ilgili işlem yaptıklarını konu edip tüm personele duyuru yapmışlardı. Madem bazı yakınmalar var onları çözmeye çalışsınlar. O yakınmaları yapan avukatlara " siz de pul götürün verin, para vermeyin" desinler. Böyle terbiyesizlik mi olur. para üstü vermeyen bazı memurlar var diye tüm memurlara tebliğ mi çıkar. Bu konu ile ilgili olan yasa maddeleri gayet açık. Masrafların pul olarak verilmesi ve alınması gerekli. Ben şahsım olarak İstanbul Barosunu esefle kınıyorum.
0

#12 User is offline   afulutas 

• Yeni Uye
  • Group: Kayitli Uyeler

Posted 20 November 2009 - 11:43 PM

vallahi bende istanbul barosunu kınıyorum. Memur bakkal dükkanı değilki. pulunu al getir. para verme o zaman. ayrıca asliye hukuk mahkemelerinde dava açılış harcı 15.60.TL başvurma harcı, 15.60.TL maktu harç olmak üzere toplam 31.20.TL. 32 lira verdin. akşama kadar 100 tane dava açıldı. herkes 32.TL veriyor. görevli memur nerden bulsun o kadar bozuk parayı.
müzekkere yazılacak. 3 müzekkere gideri 15.TL diyorsun. avukat diyor ki beni yorma postaneye. veriyor 20 yada 50. benim cebimde bozuk para olmak zorunda değil. hatta para olmak zorunda değil. (ki maaşlar bankaya yatıyor ordan başka bankalara kredi olarak geri yatıyor) ayın 16 sında cebimizde para yok. onun için pul getirin laf etmeyin. para vermeyin kardeşim.
0

Share this topic:

Page 1 of 1

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz