E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
Mahkemelerdeki Paraüstü sorunu
Posted 06 November 2009 - 11:58 AM
İstanbul Barosu Başkanlığınca İstanbuldaki adliyelerin İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ile İstanbul Defterdarlığına yazılan yazıda, mahkeme kalemlerinde giderler için yapılan ödemelerde bozuk para bulunmadığı gerekçesiyle para üstünün verilmediğine dair Başkanlığa yakınmaların olduğu belirtildi.
Yakınmaların önüne geçilmesi ve meslektaşlarımızın mağdur edilmemesi için gerekli önlemlerin alınması istendi.
Other Replies To This Topic
Posted 06 November 2009 - 11:01 PM
İcra mahkemelerinin aldıkları, yazı işleri müdürlerinin temyiz parası adı altında aldıkları paralar göz önü edildiğinde yakınmakta belki haklılar. İcraları pek bilmiyorum ama mahkemelerde genelde bu olaya çok sık rastlıyoruz. avukat müdüre soruyor çok değilmi bu temyiz için diye sorduğuna soracağına pişman oluyor. azarlanmadığı kalıyor. bu açıdan düşünülürse haklılar tabi.
birde madalyonun diğer yüzü var.
avukata şu kadarlık pul lazım diyosun önce ters ters bakıyor. sonra beni postaneye yollama diyor. haliyle para alınıyor. memurlar esnaf değilki bozuk para kasaları olsun ordan para üstü versin.
Madem böyle bir sorun var masraflar pul olarak verilsin ortada para dönmesin. bütün masraflar pul olarak alınsın.
ha birde şu var her avukatın lafına bakılmamalı, masraf veriyorlar 5 TL gidip müvekkile 50 TL çıkartıyorlar masrafı.
ama tabi mahkeme memurlarının üstünden bu izlenimi kaldırmak yine bizlere düşüyor diye düşünüyorum.
Posted 07 November 2009 - 02:19 AM
Tamam ver paranı mesela 15 TL ya benim yanımda 50-100 TL var. E ne yapayım arkadaşım ben bakkal dükkanı mı burası ben senin için bozuk para bulunduracağım
Birazda kendilerine baksın. Tamam bizdede sıkıntı çıkartan kişiler olabilir. Ama arkadaşım sıkıntı varsa git pul al ver pulunu kurtul yok ben para veririm sen bozuk para bulundur iyi valla işi gücü bırakalım bozuk para avına çıkalım birde
Posted 07 November 2009 - 07:35 PM
Arkadaşlar sizsiz olun, pul yerine para almayın, bozuk para vermeyenin de davasını kabul etmeyin. Cuma günü saat 16. da kasayı sıfırlıyorsunuz maliyeye yatırıyorsun, pazartesi günü ilk açılacak davada kasada paranız yok.o haldenereden bulacaksınız bozuk parayı, para bulmak için esnaf esnafları mı gezeceğik daireyi bırakın, bıraksınlar bunları....
herkes parasını bozuk getirsin...
Almayın parayıda davayıda....
önce parayı alın sonra davayı tevzii edin yada her neyse işlemini yapın
saygılarımla....
Posted 14 November 2009 - 02:40 AM
Posted 14 November 2009 - 11:06 AM
Ama gerçekten bu para üstü meselesi adliye çalışanları için çok kötü bir imaj.
Bunun önüne kesinlikle geçilmesi lazım.
Bu tür sorunlara mahal vermemek için çalışan değerli adalet çalışanlarının "avukatlardan veya vatandaştan" bozuk para getirmesi istenilerek bu tür olumsuz örneklerin önüne geçilir.
Butür yakınmalar çok ve şikayetler kendi adıma vicdan kırıcı ve yaralayıcıdır.
Lütfen değerli arkadaşlarım üçbeş kuruş için hiçbir yargı çalışanı zan altında kalmak istemez.
Herkesi bu konuda duyarlı olmaya VARSA butür arkadaşlar UYARMAYA davet ediyorum.
Posted 15 November 2009 - 11:46 PM
Posted 18 November 2009 - 11:34 PM
Posted 19 November 2009 - 11:44 AM
Firat kardeş özür mü ne özürü be kardeşim.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Veznelerdeki arkadaşlar posta pulu 4.5 iken satıyorlar peki şimmdi neden satmıyorlar......
Doğru oturalım, doğru konuşalım..
Bu durumu sağır sultan bile biliyor.
Posted 19 November 2009 - 05:25 PM
Posted 20 November 2009 - 11:43 PM
müzekkere yazılacak. 3 müzekkere gideri 15.TL diyorsun. avukat diyor ki beni yorma postaneye. veriyor 20 yada 50. benim cebimde bozuk para olmak zorunda değil. hatta para olmak zorunda değil. (ki maaşlar bankaya yatıyor ordan başka bankalara kredi olarak geri yatıyor) ayın 16 sında cebimizde para yok. onun için pul getirin laf etmeyin. para vermeyin kardeşim.
Share this topic:
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Adalet meslek programina kayit sorunu
|
Adalet Bakanligin Personelinin Sesi | Murat |
|
|
|
ICRA CEZA MAHKEMESINDE INFAZ SORUNU
|
Icra Ceza Kalemi | DuRaN80 |
|
|
|
UYAP DA MSN SORUNU ÇEKENLER IÇIN
|
Msn, Icq, Yahoo Messenger Yardim | GöLGe |
|
|
|
Internet explorer anasayfa kitlenme sorunu!!!!
|
Internet & Bilgisayar Programlari | GöLGe |
|
|
|
|
Bilgi Islem Servisi & UYAP | GöLGe |
|

Help