Ceza İnfaz Kurumu personeline 3717 sayılı yasanın 2/A maddesi uyarınca fazla çalışma ücreti ödenebilir mi?
3717 sayılı Adlî Personel ve Devlet Davalarını Takip Edenlere Yol Gideri ve Tazminat Verilmesi Hakkında Kanunun 2/A Maddesinde “Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Yüksek Seçim Kurulu ile Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı (ceza ve infaz kurumları hariç) ile Türkiye Adalet Akademisi kadrolarında, sözleşmeli personel dâhil, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi olarak çalışan personele, ayda elli saati aşmayacak şekilde fiilen yapılan fazla çalışma karşılığında, Bütçe Kanunu ile belirlenen fazla çalışma ücretinin üç katına kadar fazla çalışma ücreti ödenebilir. Fazla çalışma yaptırılacak gün ve saatler ile çalışma mahalli gibi hususlar dikkate alınmak suretiyle belirlenecek saat başı ödeme miktarı ve ödemeye ilişkin diğer usul ve esaslar Adalet Bakanlığı, Yüksek Mahkemelerde ve Yüksek Seçim Kurulunda ise Başkanları tarafından tespit edilir. (Ek cümle : 29/06/2006 – 5536 S.K/8.mad) Bu madde uyarınca yapılacak ödeme, damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tâbi tutulmaz hükmü bulunmaktadır.
Bu nedenle; ceza infaz kurumları personeline yukarıda belirtilen Kanun kapsamına girmediğinden söz konusu fazla çalışma ücreti ödemesinin yapılmasının mümkün olmadığı düşünülmektedir.
E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
Page 1 of 1
Ceza İnfaz Kurumu personeline 3717 sayılı yasanın 2/A maddesi uyarınca fazla çalışma ücreti ödenebilir mi?
Share this topic:
Page 1 of 1
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
KAÇAKÇILIK KANUNUNA GÖRE VERİLMİŞ PARA CEZALARININ İNFAZI
|
Infaz Kalemi | ESARET_49 |
|
|
|