Değerli arkadaşlar, devlet memuru tayin olduğunda daha önce yapılan kira sözleşmesi geçerliliğini kaybeder mi? Kararı olanlar bu kararı da belirtirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
Page 1 of 1
Bir soru, memurun tayininde kira sözleşmesi
Page 1 of 1
Other Replies To This Topic
Posted 15 October 2009 - 04:11 PM
Değerli Dostum Merhabalar
İlk başta cevap hususunda geç kaldığım için özür diliyorum.
İlk başta kira kontratı ne kadarlık yapıldı ise o süre için geçerli olduğunu, ses çıkarılmadığı takdirde otomatik olarak her yıl yenilenmektedir.
Burada ise özel bir durum söz konusu olup memur tayininin çıkacağını bildiği andan itibaren noterden ihtar çekip durumu ilgiliye bildirmesi gerekir.
İkinci ihtamalde memurun rızası dışında acele olarak yer değiştirmesi durumunda ise durumu öğrendiği tarihten itibaren bu işlemi yapması gerekir.
Ev sahibi de bunun üstüne hemen kiracı araması gerekmektedir.
Ancak
Memur anahtarı bıraktığı tarihten itibaren ev sahibinin kiracı bulma makul süresince kira ödemek zorundadır. Bu ise takribi 3 -4 ayı geçemez.
Ancak ihtar çekildiği zaman, ev sahibi için temerrüt süresi başlamaktadır.
Kısacası belli bir dönem için memur sorumlu olup, diğer dönemlerde ev sahibinin sorumluluğuna geçmektedir.
Benim görüşüm bu yönde olup saygılarımı sunarım...
İlk başta cevap hususunda geç kaldığım için özür diliyorum.
İlk başta kira kontratı ne kadarlık yapıldı ise o süre için geçerli olduğunu, ses çıkarılmadığı takdirde otomatik olarak her yıl yenilenmektedir.
Burada ise özel bir durum söz konusu olup memur tayininin çıkacağını bildiği andan itibaren noterden ihtar çekip durumu ilgiliye bildirmesi gerekir.
İkinci ihtamalde memurun rızası dışında acele olarak yer değiştirmesi durumunda ise durumu öğrendiği tarihten itibaren bu işlemi yapması gerekir.
Ev sahibi de bunun üstüne hemen kiracı araması gerekmektedir.
Ancak
Memur anahtarı bıraktığı tarihten itibaren ev sahibinin kiracı bulma makul süresince kira ödemek zorundadır. Bu ise takribi 3 -4 ayı geçemez.
Ancak ihtar çekildiği zaman, ev sahibi için temerrüt süresi başlamaktadır.
Kısacası belli bir dönem için memur sorumlu olup, diğer dönemlerde ev sahibinin sorumluluğuna geçmektedir.
Benim görüşüm bu yönde olup saygılarımı sunarım...
Posted 16 October 2009 - 12:22 PM
Başyurt sağolasın, ancak bunun hukuki niteliğini gösterir herhangi bir karar ya da kanun maddesi var mı?
Share this topic:
Page 1 of 1
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Bir Yilda Sorusturma(Hazirlik) Dosyasi oluyor...
|
Savcilik Kalemi | myagmur |
|
|
|
*BANA BIRAK(...KAÇIRMAYIN.....)
|
Ask ve Ask'a Dair Hersey | *CLeRiC* |
|
|
|
SIGARAYI BIRAKMANIN YOLLARI