E-Adalet Forum: YARGI PERSONELİNE AÇIK ÇEKTİRME PROJESİ - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: gimbir      #2 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #3 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83647   Total Read: 9,853,134   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Bölüm Kuralları

Bu Bölüme Sadece Adalet Bakanlığı Personelinin Sorunları Hakkında Konular Açılabilir ve Açılan Konulara Cevap Verilebilir.
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

YARGI PERSONELİNE AÇIK ÇEKTİRME PROJESİ Rate Topic: -----

#1 User is offline   atamizindeyiz 

• Usta
  • Group: Moderator
  • Interests:bilgisayar programları

Posted 10 March 2009 - 02:24 PM

uyap 1 haftadır herkesi o kadar yordu ve ızdırap içinde bıraktı ki, sonunda bir açıklama geldi ama iç açıcı mı siz karar verin

Uyap uygulamalarında son günlerde yaşanan yavaşlık ve donmalar ile ilgili olarak çalışmalar devam etmektedir. Hafta sonu ve hafta içi akşamları da devam eden çalışmalar ile görülmüştürki bir kaç farklı sebep bu yavaşlığa sebep olmaktadır. Bunlar:

* Uyap uygulamalarında her bir döküman için verilen ID numaralarının saklandığı disk alanında(DSSLS) problemler bulunmaktadır.
* Son 4 ayda günlük ortalama sisteme eklenen evrak sayısı beklenenin üstünde yaklaşık %45 artmıştır. Bu durum DSSLS sunucusu ve bu sunucu ile bağlantı halinde olan sunucuların donanım olarak yetersiz kalmasına sebep olmuştur.
* Müfettişlerimiz tarafından kullanılan rapor ekranları da kısmı de olsa sisteme artı bir yük getirmiştir.
Bu üç ana başlıktan farklı olarak uygulamalara yavaşlık veren bazı teknik problerde bulunmaktadır. Sorunun tespitinden beri ilgili teknik ekip mesai sonraları da dahil, problemi çözmek için çalışmaktadır.

Yapılan iyileştirmelerin siz değerli kullanıcılarımıza yansıması zaman alabilir.

Gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyoruz.

İyi çalışmalar..

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   *Şefyazman* 

• İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANIRSINIZ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Super Moderator
  • Location:Sevginin,saygının ve mutluluğun bulunduğu Yer olan Andırın'dan
  • Interests:Tutamayacağım sözler VERMEM <br />Basit kişilerle polimiğe GİRMEM <br />Bazı şeyleri asla AFFEDEMEM<br />Yaşanmışlıkları kolay SİLEMEM<br />Acıyı tanıdığım için kimseye ÇEKTİRMEM<br />Cesaretsizliği gururla ÖRTEMEM<br />Yalan ve taktiklerle uğraşmayın YEMEM<br />Dostlarıma laf ETTİRMEM<br />Tutkularım var VAZGEÇEMEM<br />Gidiyorsan eğer özlesem bile DÖN DEMEM<br />Ağır geliyorsa bunlar firar serbest <br />Seven sever sevmeyen YOL ALIR GİDER!!!!!

Posted 10 March 2009 - 02:36 PM

Gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyoruz.
0

#3 User is offline   shaback 

• Yeni Uye
  • Group: Uye

Posted 10 March 2009 - 02:51 PM

angryrazz.gif ranting2.gif

0

#4 User is offline   shaback 

• Yeni Uye

Posted 10 March 2009 - 02:54 PM

yarım saattir Uyaptan bir davet hazırlamaya çalışıyorum. Bizlere de yazık. uyaptan yapsan olmuyor, yapmasan olmuyor.
0

#5 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye
  • Group: Kidemli Uye

Posted 10 March 2009 - 08:51 PM

Sabır mı sabır taşı çatlamak üzere zaten bilgisayarlar uyapın aslında olması gerekenden çok alt bir seviyesinde çalışırken bile sıkıntı yaşatıyordu. Birde UYAP sisteminde sıkıntı bu olay biraz daha devam ederse sonunda Hz. Yusuf peygamber bile zorlanırdı herhalde bu sisteme sabrederken sad.gif

Bize bir sistemi dayıyorlar yap diyorlar ondan sonrada biz bunu beklemiyorduk diyorlar. ALLAH tan bu eksiklik geçte olsa giderilebilecek bir durum. sad.gif
Zaten Türkiye'nin en büyük sıkıntısı bir iş yapılırken 10 - 15 yıl sonrasını bile düşünmeden o işini yapılması değil mi? Örnek değilmidir Ankara Kızılay, Antalya Cumhuriyet Meydanı, örnek değilmidir Türkiyenin bütün illerinin en merkezi yolları bu da sanırım öyle bir şey sad.gif
0

#6 User is offline   karakule 

• Uye

Posted 10 March 2009 - 09:48 PM

Uyap (Ulusal Yargı Ağı Projesi); bu projeyi birebir kullanan birisi olarak bir kaç yorum da ben yazmak istiyorum, işin teknik altyası hakkında fazla bir bilgim olmamasına karşın, bu projede en büyük sıkıntımız sistemin yavaş işlemesi, hele hele bugünlerde daha da yavaşlaması, mesela bu günden bahsediyorum duruşması yapılacak bir dosya seçiyorum, bekliyorum, tarafları işaretliyorum, bekliyorum, belge göster bekliyorum, zapıt açıldı, duruşma günü ver , bekliyorum, kaydet , yine bekliyorum, peki nereye kadar, 5 dakikada bitireceğim iş, 15 dakikaya çıktı, bu sadece bir işte , düşünsenize akşama kadar yaptığımız işleri, Türkiye'nin dört bir yanındaki adliyelerde binlerce belge yaratılıyor, sistem her geçen gün büyüyor, canlı bir organizma gibi, kullandığımız bilgisayarlar artık bu sistemin yükünü kaldıramaz duruma geldi, dedim ya tek sorun sistemin yavaş olması, bu sistemin menülerinin açılışı ve kapanışları saniyelerle ifade edilen zaman dilimlerine indirdiğimiz zaman bence sistem mükemmel olacak, o günleri bekliyorum
0

#7 User is offline   MERAL 

• Uye

Posted 10 March 2009 - 11:30 PM

Umarım beklenen günler gelir (?). UYAP'ı başından beri yargıya müdahale olarak görüyorum. Sorunlar giderildikten ve hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra mükemmel bir sistem olacağı şüphesiz. Ama o zamana kadar yaşadığımız sıkıntılar da yanımıza kâr kalacak gibi. Ne yazık ki, UYAP'ın yavaş çalışmasından kaynaklanan gecikmeler, gecikmeler nedeni ile artan iş yükünün sorumluluğu yine biz katiplere bırakılıyor. Birilerinin bu duruma bir dur demesi gerekiyor artık.
0

#8 User is offline   Fatma Dağ 

• Usta
  • View blog
  • Group: Usta

Posted 11 March 2009 - 08:41 AM

Sabreden derviş muradına erer mi, ereceği günü görebilir mi bilmiyorum :S

Uyap sayesinde gergin bir şekilde çalışıyoruz, avukatlar, kalem personeli, hakim de dahil olmak üzere sinir küpü vaziyetteyiz. Uyap rayına oturduğunda Bakanlığımızın tüm birimler için psikolojik tedavi amaçlı bir proje hazırlaması gerekiyor sanırım. Normalde zaten iş yükü fazla olan yargı personeli için Uyap tuz-biber oldu...
0

#9 User is offline   GöLGe 

• Site Kurucusu...
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Administrators

Posted 11 March 2009 - 09:30 AM

Öyle demeyin arkadaşlar uyapcıların zorlarına gider, onlara göre uyap geldiğinden berli işimiz hızlandı, adliyede sorun kalmadı, her şey güzel işliyor, beklemek yoktur, kimseyi mağdur etmek yoktur.

uyapı kullanmaya balaydığım günden bu güne nezaman onu açsam sinir oluyor, sinirden pc parçalayasım geliyor, bir işimizi hızlı bir şekilde yapamıyoruz, tam tamam oldu diyorsun nerdeeeee yine aynı yine aynı,

hızının dışında birde uyapı kullanmak istediğimizde işlemler bakımından da bayağı bir eksiklik var, eksikliklerin giderilmesi için talep formu oluşturuyoruz 1 yılda ona çözüm bulunmuyor, yine bir talip formu oluşturdum 12 maddelik felan eksiklikleri anlattım bakalım onunla ilgili bir düzenleme gelecekmi? kendimi kandırıyorum gelmeyecek.

Benim Tek Bir Bildiğim Var Oda UYAP YARDIM MASANININ YARDIMA İHTİYACI OLDUĞU

Allah Yardımcımız olsun
0

#10 User is offline   tancan 

• Yeni Uye

Posted 11 March 2009 - 10:47 AM

QUOTE(GöLGe @ Mar 11 2009, 07:30) <{POST_SNAPBACK}>
Benim Tek Bir Bildiğim Var Oda UYAP YARDIM MASANININ YARDIMA İHTİYACI OLDUĞU

claps.gif claps.gif claps.gif claps.gif claps.gif claps.gif
0

#11 User is offline   SAHIKA 

• Usta
  • Group: Usta

Posted 11 March 2009 - 12:50 PM

Ben dünden beri isyanlardayım, aman Allahım neydi bizim günahımızda bize uyapı verdin. Rezalet bir şey
0

#12 User is offline   selbar33 

• Kıdemli Uye
  • Interests:İş İş İş

Posted 11 March 2009 - 01:17 PM

SABIR MI?
....
0

#13 User is offline   05aslan60 

• Uye
  • Interests:Şiir yazmak ve Müzik dinlemek

Posted 12 March 2009 - 08:23 PM

Her yeniliğin bir alışma süresi,yada yan etkisi olacaktır.UYAP "ın ilerde daha seri ve herşeyin daha güzel olacağı ümidindeyim.Siz arkadaşlarımı pek bilemiyorum ama Şahsen ben 48 yaşımda kendi becerimle hiç bir kursa tabi tutulmadan bu sistemi kavradım ve mesleğimin son yıllarında halada en iyisini yapmaya çalışıyorum.
Türk insanı zorluklara pes etmemeli zorluğun adı ne olursa olsun aşacak güç bizlerde mevcut olduğunu bilelim istedim.Biz öyle milletin evlatlarıyızki çaresizlik içindeyken kurtuluş savaşını kazanmış dünya kendini ispatlamış bir nesilin torunlarıyız.
Yüreğinizden Allah aşkı ve umut eksik olmasın.

Kalbinizde kaynasın aşkın kazanı
Çözümüsüz diyerek yorma kafanı
Eğer dinlerseniz Mazlum Aslanı
Pes etmek deyil yürümek gerek...

saygılarımla
0

#14 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 12 March 2009 - 09:30 PM

UYAP sisteminin neden şu an ki kapasitenin 4 katı daha fazlası olsa zarar mı gelecek? ilerisi için sıkıntı oluşmaz kanımca. Her geçen gün kullanıcı sayılı ve kullanma oranı artan bir programdan bahsediyoruz. Bir canlı gibi düşünmek gerektiği kanısıydayım. Masrafmış bu sistem tamamen sağlıklı bir kelide otursa o masraflar zaten kendini kat ve kat çıkartacak.

UYAP sistemi kalemle uyumlu değil kesinlikle. Sulh Hukuktan örnek vereyim;
1-UYAP sistemi bilinemeyen bir hata yüzünden uygun olarak kayıt yapılmasına rağmen Vesayet defteri tutamılor. Ancak genelge ile defter tutmak yok.
2-Mirasın reddi kütüğü tutulması gerekiyor; Ancak sistemin ondan haberi bile yok.

arkadaşlar sistemin daha çok oturması için bu sistemi yapanların yanına yılların tecrübeli katiplerini almaları Kalem işinin nasıl yürüdüğünü onlardan öğrenmeleri ve sorarak onlara kullandırtarak geliştirmelerin yapılması gerekiyor.

Ben müzekkere kalıplarındaki tarafları ve duruşma gününü bildiren müzekkereyi talep ettiğimden yaklaşık 1,5 yıl sonra bu kalıp oluştu. Bizzat kendim Ankara'ya gittiğimde yardım masasındaki arkadaşlarla görüştüm. Durumu anlattım. Ancak onlar şu an için bir çok talebimizin önem sırasına göre işleminin yapıldığını ve yeniden yapılan bir değişikliğin defalarca denendiğini çünkü en ufak bir hatanın sistemi tamamen kitleyebileceğini büyük sıkıntılara neden olabileceğini belirterek bu işlerin talep ettiniz hemen 1-2 aya olması neredeyse imkansız.

Şu anda kararlarda başta çıkan T harfide sanırım bir kod ile ilgili bir sıkıntı sanırım. Ama belki bir işarettir onuda bilemiyorum.

Ama kanımca asıl sıkıntı geleceği düşünmeden kıt kanaat idare edecek ekonomik bir sistem kurma düşüncesi ve asıl bu sistemi kullanacak olan kişilerle en azından yıllarını adliyeye vermiş bu işleri iyi bilen kişilerle oturulup konuşulmadan bu sistemin yapılması gibime geliyor. Biraz acaleye gelmiş sanırım sistem sad.gif
0

#15 User is offline   otastekin 

• Yeni Uye
  • View blog
  • Group: Administrators

Posted 13 March 2009 - 09:34 AM

Evrak diyorlar ya. Evraklarını taratmayan uyapa işlemeyen o kadar birim varki. birde onlar kaydetse hiç yürümeyecek bu işler...
0

#16 User is offline   mali.10 

• Uye

Posted 13 March 2009 - 01:33 PM

Geçen UYAPTAn gelen bir emailde UYAP'a tahniminizden çok (%45 ) fazla yükleme olduğu için uyap yavaşladı. ama ondan önce bakanlıktan gelen bir emailde ise bütün evrakların UYAP'a taranması isteniyor. Bu ne ya nasıl çelişki. Kendi içinde çelişiyor
0

#17 User is offline   EMEKTAR 

• EMEKTAR
  • View blog
  • Group: Kidemli Usta

Posted 13 March 2009 - 03:30 PM

windows 95 çıktı 3.1 isteriz bu ne biçim işletim sistemi dediler.
windows 98 çıktı kimse beğenmedi 95 en güzeli dediler
xp için aynısını söylediler şimdi vista için söylüyorlar.

bu devran böyle uyaptakilerde yatmıyordur heralde onlarda çalışıyordur. adliyede işler niye yavaş yürüyor katipler yattığı çalışmadığı içinmi her yeni yadırganır ama alışıncada Allah Razı Olsun denir. sadece sistemin oturması için zaman gerekli...
0

#18 User is offline   mali.10 

• Uye

Posted 13 March 2009 - 04:15 PM

UYAP 2005 yılında geldi bildiğim kadarıyla yıl ise 2009 3,5-4 yıl geçti e taktir edersinki otursun artık ya koskoca 4 yıl ne oturmaz şeymiş smile.gif
0

#19 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 15 March 2009 - 12:32 AM

böyle bir sisteme geçilecekse bunun hesabı çok önceden yapılmalıydı. Hadi onu geçtim sistemdeki evrkaların taratılmasını bırakın çoğu adlideki katipler ancak dava dileçelirin yada başka birime gönderecekleri temyiz dilekçelerini zorla taratıyorlar: Tarayıcı sayısı çok az adliyede toplam 3 tarayıcı var. İş çok katip yok. Nerede taratsınlar vakit mi var. eğer bize sistemden her işinizi yapın deniyorsa o anki iş yükünün en azından 2 katı işi kaldıracak sistem yapılmayıdıki böyle bir talimat verilmeliydi. Daha durun tamamen bir alışalım tarayıcı vb eksiklikler bir tamamlansın bakın o zaman %45 mi artıyor %100 mü artıyor o zaman ne yapacaklar yani neredeyse evrakları taratmayın biz şu işi bir rayına koyalım sonra taratın diyecekler.
Ben UYAP sisteminden memnun olmayanı görmedim. Ancak sıkıntı çalışmaması çalıştığı zaman memnunuz. ben kendi adıma diyorum ki iyi ki yaptılar böyle bir sistemi biz isstemin eksikliklerinden dertliyiz.
Birime gelen talimatlar iş listemize düşse bu gelen talimatın tüm evrakları UYAP üzerinden gelse biz hemen gerekirse ondan çıktı alsak işleme başlasak gönderen birim bize posta yapmasa Gelen talimatın altında elektronik olarak imzalandığı şerhi otomatik olarak düşülse bak işler ne kadar hızlanır. Aynı gün talimatın işlemlerini başlaya biliriz...
0

Share this topic:

Page 1 of 1

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz