E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
YARGI PERSONELİNE AÇIK ÇEKTİRME PROJESİ
Posted 10 March 2009 - 02:24 PM
Uyap uygulamalarında son günlerde yaşanan yavaşlık ve donmalar ile ilgili olarak çalışmalar devam etmektedir. Hafta sonu ve hafta içi akşamları da devam eden çalışmalar ile görülmüştürki bir kaç farklı sebep bu yavaşlığa sebep olmaktadır. Bunlar:
* Uyap uygulamalarında her bir döküman için verilen ID numaralarının saklandığı disk alanında(DSSLS) problemler bulunmaktadır.
* Son 4 ayda günlük ortalama sisteme eklenen evrak sayısı beklenenin üstünde yaklaşık %45 artmıştır. Bu durum DSSLS sunucusu ve bu sunucu ile bağlantı halinde olan sunucuların donanım olarak yetersiz kalmasına sebep olmuştur.
* Müfettişlerimiz tarafından kullanılan rapor ekranları da kısmı de olsa sisteme artı bir yük getirmiştir.
Bu üç ana başlıktan farklı olarak uygulamalara yavaşlık veren bazı teknik problerde bulunmaktadır. Sorunun tespitinden beri ilgili teknik ekip mesai sonraları da dahil, problemi çözmek için çalışmaktadır.
Yapılan iyileştirmelerin siz değerli kullanıcılarımıza yansıması zaman alabilir.
Gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyoruz.
İyi çalışmalar..
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Other Replies To This Topic
Posted 10 March 2009 - 02:54 PM
Posted 10 March 2009 - 08:51 PM
Bize bir sistemi dayıyorlar yap diyorlar ondan sonrada biz bunu beklemiyorduk diyorlar. ALLAH tan bu eksiklik geçte olsa giderilebilecek bir durum.
Zaten Türkiye'nin en büyük sıkıntısı bir iş yapılırken 10 - 15 yıl sonrasını bile düşünmeden o işini yapılması değil mi? Örnek değilmidir Ankara Kızılay, Antalya Cumhuriyet Meydanı, örnek değilmidir Türkiyenin bütün illerinin en merkezi yolları bu da sanırım öyle bir şey
Posted 10 March 2009 - 09:48 PM
Posted 10 March 2009 - 11:30 PM
Posted 11 March 2009 - 08:41 AM
Uyap sayesinde gergin bir şekilde çalışıyoruz, avukatlar, kalem personeli, hakim de dahil olmak üzere sinir küpü vaziyetteyiz. Uyap rayına oturduğunda Bakanlığımızın tüm birimler için psikolojik tedavi amaçlı bir proje hazırlaması gerekiyor sanırım. Normalde zaten iş yükü fazla olan yargı personeli için Uyap tuz-biber oldu...
Posted 11 March 2009 - 09:30 AM
uyapı kullanmaya balaydığım günden bu güne nezaman onu açsam sinir oluyor, sinirden pc parçalayasım geliyor, bir işimizi hızlı bir şekilde yapamıyoruz, tam tamam oldu diyorsun nerdeeeee yine aynı yine aynı,
hızının dışında birde uyapı kullanmak istediğimizde işlemler bakımından da bayağı bir eksiklik var, eksikliklerin giderilmesi için talep formu oluşturuyoruz 1 yılda ona çözüm bulunmuyor, yine bir talip formu oluşturdum 12 maddelik felan eksiklikleri anlattım bakalım onunla ilgili bir düzenleme gelecekmi? kendimi kandırıyorum gelmeyecek.
Benim Tek Bir Bildiğim Var Oda UYAP YARDIM MASANININ YARDIMA İHTİYACI OLDUĞU
Allah Yardımcımız olsun
Posted 11 March 2009 - 10:47 AM
Posted 11 March 2009 - 12:50 PM
Posted 12 March 2009 - 08:23 PM
Türk insanı zorluklara pes etmemeli zorluğun adı ne olursa olsun aşacak güç bizlerde mevcut olduğunu bilelim istedim.Biz öyle milletin evlatlarıyızki çaresizlik içindeyken kurtuluş savaşını kazanmış dünya kendini ispatlamış bir nesilin torunlarıyız.
Yüreğinizden Allah aşkı ve umut eksik olmasın.
Kalbinizde kaynasın aşkın kazanı
Çözümüsüz diyerek yorma kafanı
Eğer dinlerseniz Mazlum Aslanı
Pes etmek deyil yürümek gerek...
saygılarımla
Posted 12 March 2009 - 09:30 PM
UYAP sistemi kalemle uyumlu değil kesinlikle. Sulh Hukuktan örnek vereyim;
1-UYAP sistemi bilinemeyen bir hata yüzünden uygun olarak kayıt yapılmasına rağmen Vesayet defteri tutamılor. Ancak genelge ile defter tutmak yok.
2-Mirasın reddi kütüğü tutulması gerekiyor; Ancak sistemin ondan haberi bile yok.
arkadaşlar sistemin daha çok oturması için bu sistemi yapanların yanına yılların tecrübeli katiplerini almaları Kalem işinin nasıl yürüdüğünü onlardan öğrenmeleri ve sorarak onlara kullandırtarak geliştirmelerin yapılması gerekiyor.
Ben müzekkere kalıplarındaki tarafları ve duruşma gününü bildiren müzekkereyi talep ettiğimden yaklaşık 1,5 yıl sonra bu kalıp oluştu. Bizzat kendim Ankara'ya gittiğimde yardım masasındaki arkadaşlarla görüştüm. Durumu anlattım. Ancak onlar şu an için bir çok talebimizin önem sırasına göre işleminin yapıldığını ve yeniden yapılan bir değişikliğin defalarca denendiğini çünkü en ufak bir hatanın sistemi tamamen kitleyebileceğini büyük sıkıntılara neden olabileceğini belirterek bu işlerin talep ettiniz hemen 1-2 aya olması neredeyse imkansız.
Şu anda kararlarda başta çıkan T harfide sanırım bir kod ile ilgili bir sıkıntı sanırım. Ama belki bir işarettir onuda bilemiyorum.
Ama kanımca asıl sıkıntı geleceği düşünmeden kıt kanaat idare edecek ekonomik bir sistem kurma düşüncesi ve asıl bu sistemi kullanacak olan kişilerle en azından yıllarını adliyeye vermiş bu işleri iyi bilen kişilerle oturulup konuşulmadan bu sistemin yapılması gibime geliyor. Biraz acaleye gelmiş sanırım sistem
Posted 13 March 2009 - 09:34 AM
Posted 13 March 2009 - 01:33 PM
Posted 13 March 2009 - 03:30 PM
windows 98 çıktı kimse beğenmedi 95 en güzeli dediler
xp için aynısını söylediler şimdi vista için söylüyorlar.
bu devran böyle uyaptakilerde yatmıyordur heralde onlarda çalışıyordur. adliyede işler niye yavaş yürüyor katipler yattığı çalışmadığı içinmi her yeni yadırganır ama alışıncada Allah Razı Olsun denir. sadece sistemin oturması için zaman gerekli...
Posted 13 March 2009 - 04:15 PM
Posted 15 March 2009 - 12:32 AM
Ben UYAP sisteminden memnun olmayanı görmedim. Ancak sıkıntı çalışmaması çalıştığı zaman memnunuz. ben kendi adıma diyorum ki iyi ki yaptılar böyle bir sistemi biz isstemin eksikliklerinden dertliyiz.
Birime gelen talimatlar iş listemize düşse bu gelen talimatın tüm evrakları UYAP üzerinden gelse biz hemen gerekirse ondan çıktı alsak işleme başlasak gönderen birim bize posta yapmasa Gelen talimatın altında elektronik olarak imzalandığı şerhi otomatik olarak düşülse bak işler ne kadar hızlanır. Aynı gün talimatın işlemlerini başlaya biliriz...
Share this topic:
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
VISTA HOME VE ULTIMATE (CRACK+TÜRKÇE AÇIKLAMA)
|
Internet & Bilgisayar Programlari | DuRaN80 |
|
|
|
FERHAT GÖÇER YOLUN AÇIK OLSUN
|
Mp3 & VIdeo Klip | DuRaN80 |
|
|
|
Yargitay: Mahkemelerin gerekçesiz karar vermesi