Arkadaşlar alınan duyumlara göre bundan sonra sınavla alınacak olan Zabıt Katibi personeli bizler gibi kadrolu olmayacaklarmış, alınacak Zabıt Katipleri Sözlemeli Zabıt Katibi olarak göreve başlayacaklarmış yeni aday memurlara duyurulur.
NOT: bu sadece zabıt katipliği için sınırlı değil Adalet Bakanlığına alınacak olan tüm personel için geçirli olabilir.
E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
Page 1 of 1
YENİ ALINACAK ZABIT KATİPLERİ HAKKINDA
Page 1 of 1
Other Replies To This Topic
Posted 09 February 2009 - 08:21 PM
Değerli meslektaşım malesef aynen dediğin gibi bundan sonra Adalet Bakanlığına alınacak tüm personel sözleşmeli personel olacakmış hayırlısı ne diyelim büyükler bakalım neyin peşindeler ve ne yapmak istiyorlar doğrusu merak ediyorum.
Posted 09 February 2009 - 08:33 PM
QUOTE(Mustafa BARAN @ Feb 9 2009, 18:21) <{POST_SNAPBACK}>
Değerli meslektaşım malesef aynen dediğin gibi bundan sonra Adalet Bakanlığına alınacak tüm personel sözleşmeli personel olacakmış hayırlısı ne diyelim büyükler bakalım neyin peşindeler ve ne yapmak istiyorlar doğrusu merak ediyorum.
Bakanlığımız adalet personelinin becayiş, eş durumundan tayin, normal tayin vs gibi durumlarından bıktığı için kesin ve tek çözüm olarak sözleşmeli olarak personel alarak bu sorundan kurtulmak istiyor.
sözleşmeli olan personele çeşitli kısıtlamalar getirecekler yani.
Posted 09 February 2009 - 08:41 PM
Milli eğitim sanırım 4 yada 5 yıl aynı yerde çaılşma sorumluluğu getiriyor.
e sözleşmeli olunca ne olacak Hafta sonu gelmem olayı bitecek. Kurum değiştireceğim bitecek basamak olunmayacak.
Tabi birde şu var örneğin 1.000 katip geliyorsa şimde 3.000 - 5.000 katip alımı yapılabilecek Bakanlıkların bağlı bulunduğu kadro durumunu düzenleyen bir yasa varmış o yasa nedeniyle personel alımında büyük sıkıntı yaşanıyormuş bu sıkıntı bu şekilde atlatılacak sanırım.
her iyi şeyin birde kötü vardır. Ama bizlere bu iş yarar gibi en azından bu kadar az personelle bu kadar çok iş yapılmaz kadro artar bütün personel insan gibi yaşayabileceği mesai saatlerine ve iş yüküne kavuşur inşallah...
e sözleşmeli olunca ne olacak Hafta sonu gelmem olayı bitecek. Kurum değiştireceğim bitecek basamak olunmayacak.
Tabi birde şu var örneğin 1.000 katip geliyorsa şimde 3.000 - 5.000 katip alımı yapılabilecek Bakanlıkların bağlı bulunduğu kadro durumunu düzenleyen bir yasa varmış o yasa nedeniyle personel alımında büyük sıkıntı yaşanıyormuş bu sıkıntı bu şekilde atlatılacak sanırım.
her iyi şeyin birde kötü vardır. Ama bizlere bu iş yarar gibi en azından bu kadar az personelle bu kadar çok iş yapılmaz kadro artar bütün personel insan gibi yaşayabileceği mesai saatlerine ve iş yüküne kavuşur inşallah...
Posted 09 February 2009 - 08:49 PM
QUOTE(GöLGe @ Feb 9 2009, 15:46) <{POST_SNAPBACK}>
Arkadaşlar alınan duyumlara göre bundan sonra sınavla alınacak olan Zabıt Katibi personeli bizler gibi kadrolu olmayacaklarmış, alınacak Zabıt Katipleri Sözlemeli Zabıt Katibi olarak göreve başlayacaklarmış yeni aday memurlara duyurulur.
NOT: bu sadece zabıt katipliği için sınırlı değil Adalet Bakanlığına alınacak olan tüm personel için geçirli olabilir.
Değerli meslektaşlarım;
Sözleşmeli personel alacakmış bakanlığımız iyi mi kötümü bilmiyorum fakat benim kafamda çok soru işaretleri kaldı işte neden mi ?
Önceleri bankalarda çalışan mezunlar sözleşmesi olarak çalışıyorlardı. Maaşları memur maaşlarının iki katıydı ve her türlü memur gibi haklarda yararlanıyordu.
Sonra özelleştirme için tekrar sözleşmeli önerdiler ? sözleşme imzalayanlar bankada daha fazla ücretle çalışmaya başladılar. Hakları devam etti. Sözleşme imzalamayanlar bütün kurumlara, Milli eğitim, Orman Genel Müdürlüğü, Adliye, Yüksek okullar ve Sağlık bakanlığı emirlerine kadrolu olarak eski maaşları yerinde kalmak ve kendi emsallerinin maaşlarıyla aynı olarak kadar maaşları konduruldu. Böyle çalışmaya devam ettiler ediyorlar emekli olana kadar.Emekliliklerde ise emekli kesenekleri az kesilmeye başladığı için büyük kayıpları var ? neredeyse yarı yarıya gibi,
Sağlık bakanlığında iki türlü sözleşmeli personel var.
1- ilk alınanlar ve süper maaş alanlar,
2- en son alınanlar ve asgari ücretten biraz daha fazla maaş alanlar.
3- kadrolu çalışanlar bunlarda ilk sözleşmeliden az sonraki sözleşmeliden fazla maaş alıyorlar. (bizim gibi devlet memuru)
Gelelim bizim sözleşme konusuna;
İşte burada önemli olan ne tür haklar verilecek, verilmeyecek. Aynı işmi yapılacak, maaşları neye göre hazırlanacak. Özlük hakları nasıl olacak. Bu husustaki güzenlemeler nasıl olacak. Bunları görmeden ve incelemeden onlarla bizi kıyaslamam mümkün değil.
Zabıt katipleri sözleşmeli alınırken, komisyonlar ve KPSS engeli kaldırılacak mı ? Kısaca Kadrolaşma diyorlar ya öyle bir şeymi olacak.
Şu kanun veya yönetmelik veya kanun hükmünde kararname ile sözleşme metnini bir görelim,İşte bu sözleşme personel için hangi düzenleme yapılacaktı onu söylüyorum, ondan sonra da düşüncelerimizi, düşündüklerimizi ve düşünmek istediklerimizi, düşüncelerimize göre düşünerek yazmaya devam edelim. Tartışalım, bakalım onlarla biz nasıl olacağız.
Onlar mı bizim amirimiz olacak yoksa biz mi onların, onlarmı avantajlı olacak bizmi
QUOTE(cerkez79 @ Feb 9 2009, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
Milli eğitim sanırım 4 yada 5 yıl aynı yerde çaılşma sorumluluğu getiriyor.

Cerkez arkadaşım ben yazarken yazmış, onu görmemiştim.
O nun da düşünceleri güzel.
onada söyle söylüyorum bu güzel yorumlarından dolayı,
Görelim Mevlâm Neyler, Neylerse Güzel Eyler...
Saygılarımla....
Posted 09 February 2009 - 11:20 PM
Evet bende duydum hayırlısı olsun ama çok zor olacak yeni gelen arkadaslar için daha çok baski görecekleri kanaatindeyim
Posted 10 February 2009 - 07:28 PM
Personel sayısı artarsa en azından artık daha rahat bir çalışma ortamı olur.
Posted 12 February 2009 - 09:22 AM
Adalet kurumuna sözleşmeli personel alınması yanlış. Sözleşmeli olarak alınan personel sürekli diken üstünde olacak. Sözleşmeli oldukları sürekli yüzüne vurulacak ve tehdit edileceklerdir. Biz bile kadrolu olmamıza rağmen yaptığımız en küçük bir hatada şuraya gönderirim, buraya gönderirim, mesaiyi keserim gibi tehditlerle karşı karşıya kalırken, sözleşmeli memurlar daha da fazla baskı göreceklerdir. Sürekli diken üstünde olacaklarından düzgün bir şekilde çalışamayacaklardır. Kendilerini işine veremeyeceklerdir. Bir de aldıkları ücretler bizim aldığımız ücretten az olup da aynı işi yaptırmaya kalktığınız zaman mırıldanmalar başlayacaktır. Ücretleri bizim aldığımızdan fazla olursa yine mırıldanmalar olacaktır. Adliyeler şu anda bunu kaldıracak seviyede değil bence. Tabi ki personel sayısının artması çok iyi olacaktır, ancak bu bahsettiğim hususlar yaşanmadığı sürece. Her yerde yaşanmasada, bazı adliyelerde kesin olarak yaşanacağından eminim.
Share this topic:
Page 1 of 1
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
SEV Kİ HÜCRELERİN YENİLENSİN
|
Adalet Bakanligi Personeli Serbest Köse | BASYURT |
|
|
|
SIIR HAKKINDAKI DÜSÜNCELERINIZ NELERDIR????
|
Anket | erzsalih |
|
|
|
|
HUKUK MAHKEMELERİ | Son_Samuray |
|
|
|
TAYİN TALEPLERİNİN NE ZAMAN SONUÇLANACAĞI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI??
|
Adalet Bakanligi Personeli Serbest Köse | ÖZLEM R.G |
|
|
|
ZAMAN AŞIMINA UĞRAMIŞ İLAM HAKKINDA YAPILACAK İŞLEM
|
Örnek Dilekçeler | GöLGe |
|

Help