E-Adalet Forum: ARMAĞAN ÇAĞLAYAN HAKKINDA AÇILAN DAVAYA KATILMA DİLEKÇESİ - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: gimbir      #2 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #3 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83647   Total Read: 9,853,134   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Bölüm Kuralları

Bu Bölüme Sadece Adalet Bakanlığı Personelinin Sorunları Hakkında Konular Açılabilir ve Açılan Konulara Cevap Verilebilir.
  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN HAKKINDA AÇILAN DAVAYA KATILMA DİLEKÇESİ Rate Topic: ***** 1 Votes

#1 User is offline   adalet33 

• Yeni Uye
  • Group: Uye

Posted 09 January 2009 - 02:19 PM

Arkadaşlar ben davaya katılma dilekçemi yolluyorum göndermek isteyen olursa dilekçe örneğim ektedir

Attached File(s)

0

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   kartol 

• Gönüldendir şikayet
  • View blog
  • Group: Administrators
  • Interests:PC-Internet, web tasarım, vs.

Posted 09 January 2009 - 02:52 PM

Tebrik ve teşekkür ediyorum arkadaşım. Katılma dilekçesini bugün itibariyle gönderiyorum.
0

#3 User is offline   GöLGe 

• Site Kurucusu...
  • View blog
  • View gallery

Posted 09 January 2009 - 05:08 PM

bende bu gün itibariyle gönderdim. bu arada dilekçe yazan arkadaşlar Armağan ÇAĞLAYAN yazan yeri Ali Armağan ÇAĞLAR olarak düzeltsinler
0

#4 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye
  • Group: Kidemli Uye

Posted 09 January 2009 - 11:17 PM

eğer bu iş böyle devam eder herkes davaya katılır ve hakimde kabul ederse Ben en çok katip arkadaşlara üzülürüm. Haklarını helal etsinler pazartesi ilk işim bende yollayacağım. Ayrıca EN sonunda kaç tane katılan olacağını ve eğer Sanık Armağan Çağlayan ceza alırsa ne kadar yargılama gideri ödeyeceğini çok merak ediyorum. smile.gif
0

#5 User is offline   amonra 

• Ustad
  • View blog
  • Group: Ustad

Posted 09 January 2009 - 11:53 PM

bende bugün katılma dilekçesi gönderdim afyondan da arkadaşların gönderdiğini biliyorum ilgilinen herkese çok teşekkürler.
0

#6 User is offline   mematiturk 

• ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol
  • Group: Usta
  • Interests:müzik, aile, internet, game, visual basic, arkadaşlık, chat, watching a football match on T.V.

Posted 10 January 2009 - 01:08 PM

görevimizin bize yüklediği ağır sorumluluk ve zorluklarla mücadele etmemizin yanısıra toplum önünde uğramış olduğumuz bu rendice edici cümlelerin bedelinin ödenmesi ve bundan sonra Televizyon ekranlarında boy gösterenlerin bu şekilde bize hiçe sayarak dil uzatmalarının önüne geçmek temennisiyle...
0

#7 User is offline   Nergin 

• Ustad
  • Group: Moderator
  • Interests:GEZMEK ARKADAŞ TOPLANTILARINA KATILMAK EŞİM VE ÇOCUKLARIMLA VAKİT GEÇİRMEK YEMEK YAPMAK

Posted 10 January 2009 - 01:46 PM

arkadaşlar bu dilekçeyi direk ilgili mahkemesine göndersek olmaz mı
0

#8 User is offline   Mustafa BARAN 

• Usta
  • Interests:Kendim bo� zamanlar�nda m�zik dinlemeyi seyahat etmeyi do�ay� gezmeyi severim

Posted 10 January 2009 - 09:05 PM

Değerli arkadaşlarım davaya dahil olmak için dilekçe göndermek zor birşey değil ancak hepimizin malumu yargının işleri haddinden fazla ve bu dilekçe gönderme işlemi duruşmanın sürümcemede bırakılmasına engel olur ve zaman geçer ne güzel öz veri ile meslektaşımız şikayetçi olmuş ve kişi hakkında kamu davası açılmış inşallah sonuç itibariyle cezada çıkarsa bence bu yeter yani hepimizin müdahil olmamız için öncelikli olarak birden çok zincirleme suç oluşması lazımki buda mümkün değil.
Bu sebeple sadece şikayetçi arkadaşımız davaya devam etsin ve ilgili gerekil cezayı alsın. aksi taktirde diyelimki müdahil dilekçemiz kabul edildi. ne olacak her gönderenin müdahil olarak davaya katılma talebi ile talimat yazılacak ve buda zaman alacak.
Bunları iyi düşünün bence tek kişi yeter. zaten yargının iş yükü fazla yargı mensubu olarak bizde bu işe fazlacasına yüklenmeyelim.
En yisi bu davayı takip edip adı geçenin gerekli cezayı aldıktan sonra adaletin tecelli etmiş olacağına herkes kadim olacaktır. herkese başarılar diliyorum.
0

#9 User is offline   katip16487 

• Usta

Posted 11 January 2009 - 01:01 PM

Herkese kolaylıklar diliyorum...

Ben de Mustafa BARAN arkadaşımız gibi düşünenlerdenim, ancak tabii dilekçe göndermemenizi isteyenlerden değil...

Ayrıca, her katılanın beyanının alınması hususunda mahkemenin talimat yazma zorunluluğu yok, çünkü olayımızda müşteki, mağdur veya katılanların dinlenmesine gerek yok, sanığın suçu işleyip işlemediği hususu çözüldükten sonra mahkemenin karar için gerekli kanaate ulaşacağı kanaatindeyim, ancak bu tabii mahkeme hakiminin takdirinde olan birşey.

CMK'nun 234 ve devamı maddeleri suçtan zarar gören kişilerin katılan olarak kabul edilebileceğini, 235 maddesi ise müşteki, mağdur veya katılanın dinlenmesine yönelik hususları düzenlemiştir.
Mahkeme, dilekçe üzerine katılmayı kabul edebilir.
Aynen, 3167 sayılı Kanun kapsamındaki suçlardaki gibi...

İddianame içeriğinden bilgi sahibi değilim, ancak tahminimce iddianame sanığın 1 kez cezalandırılması üzerine kurulmuştur, mahkemenin takdiri ne konuda olacaktır bilemiyorum, ancak sanığın üzerine atılı suç kişiye bağlı bir suçtur, bu nedenle bana göre sanığın her zabıt katibi için ayrı ayrı cezalandırılması gerekmektedir.

Saygılarımla....

Bu arada ben dilekçe göndermedim...
0

#10 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 11 January 2009 - 08:42 PM

Valla ben Mustafa arkadaşımdan sonra kararsız kaldım. Çünkü Bakırköy adliyesinden arkadaşlarla konuşup olay hakkında bilgileri olup olmadığını soruyordum. ancak onlardan anladığım oradaki arkadaşlarımın iş yoğunluğu o kadar fazlaki herhalde ben olsan en yakın hastaneye gider yatardım. onlarıda bu yüzden yormak istemiyorum. smile.gif
Şikayetçi sayısının sanığın oluşturduğu infialin boyutlarını daha belirgin hale getireceğini ve sanığın eğer ceza alması durumunda bu kadar büyük bir infialin alt sınırdan ayrılarak daha yukarı bir şekilde cezalandırılmasına kanaat getirebileceğini düşünüyorum. (Hem hakim taktiri olarak hemde Yargıtay incelemesinde)
Ama bu kadar çok katılanın kararın tebliği temyiz dilekçesinin tebliğinde asıl sıkıntıları yaşatacağının düşünüyorum. Çünkü talimat olayı basit çünkü buradan talimatlar yazılmaya başlandı dendiği taktirde arkadaşlar oradan e-imza ile imzalayıp talimatları yollasından biz ertesi gün talimat ifadelerimizi verir geri yollarız. Yeterki yazıldığı tarihi bilelim. Yada katılma dilekçesi ile bir beyan dilekçesi göndersek orayada tüm beyanım bundan ibarettir, ekleyecek bir husus yoktur. diye bir dilekçe yollasak belkide talimata gerek kalmaya bilir.
Her mağdur için basın ve yayın yolu ile hakaretlerde biraz garip geliyor. Düşünün bir öğretmene biri bu tarz bir hakaret etse o zaman 500.000 - 600.000 arası mağdur olacak o zaman bu kişiyi ne yapmalı diye düşünüyorum.
Benim sıkıntım karar tebliği ve muhtemel temyiz olayında. o ara kesin sıkıntı çıkar. Yargıtay katılana tebliğ edilmeyen temyiz dilekçesi varsa katılana tebliğ edilmesi için geri yolluyor dosyayı. Bu bizim katılma dilekçelerimiz dosyayı zaman aşımınada götürebilir.
yorumlarınızı bekliyorum. Bende şu an kararsızım.

0

#11 User is offline   amonra 

• Ustad
  • View blog
  • Group: Ustad

Posted 12 January 2009 - 11:25 PM

herkesin dilekçe göndermesinden ziyade katılan sayısının belirli bir ölçüde tutulması taraftarıyım hem böylece dosya zaman aşımına uğramaz hemde bakırköydeki arkadaşlarımız daha fazla yorulmazlar her adliyeden bir iki temsilci bence uygun tabii bu benim fikrim adalet arıyoruz ana fikrimiz bu zaten amacımız da kaybettiğmiz itibarımızı geri almak çabamız bunun için eminim bakırköydeki arkadaşlarmızda bize bu konuda sitem etmez ve desteklerler.
0

#12 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 12 January 2009 - 11:34 PM

ama sanırım katılan sayılı yeterli gibi çünkü haberdede belirtildiği gbi türkiyenin bir çok yerinden gelen şikayet dilekçelerinden bahsediliyor. Bence hiç kimse şu saatten sonra katılma dilekçesi kesinlikle yollamasın. Bu sanığın işine gelir ve dosyanın zaman aşımına gitmesine neden olabilir. Keşke bu haber magazin programlarında vb yerlerde geniş yer alsaydı daha iyi olurdu bir daha bu tip konuşmalar diğer kişiler tarafındanda yapılamazdı gibime geliyor. Gölge ve Kartol siz ne dersiniz?

0

#13 User is offline   GöLGe 

• Site Kurucusu...
  • View blog
  • View gallery

Posted 12 January 2009 - 11:42 PM

dosyada şunda soruşturma aşamasından mahkemeye dava açılana kadar toplam 17 kişi katılmış, bundan sonra katılan olarak kaç kişi katılacak vs onu bilmiyorum onlarda 1 ay sonra belli olur galiba
0

#14 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 13 January 2009 - 12:13 AM

Arkadaşlar Gölge ve kartol başta olmak üzere tüm arkadaşlarıma soruyorum;
bu davanın açıldığını sizce medyada duyurmak bizim menfaatimize olmaz mı?
Ayrıca neler yapabiliriz sizce?
Benim üzerime herhangibir görev düşerse yapmaya hazırım...
0

#15 User is offline   Meliksah 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 13 January 2009 - 09:09 AM

arkadaşalr ben dilekçeyi verdim biraz sönce asliye ceza mahkemesine benim amacım dava lehimize sonuçlandığı takdirde hakkında birde manevi tazminat davası açmak
0

#16 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 13 January 2009 - 01:46 PM

manevi tasminat mı evet haklısın ama bilmeniz lazımki dosya kesinleşmeden tazminata hükmedilmiyor. Yani asıl sıkıntı dosyanın kesinleşmesinde lütfen ama lütfen dosyanın zaman aşımına getmesine neden olabilecek hareketlerden kaçınalım, bırakın o cezayı alsın
Ayrıca sebepsiz zenginleşme diye bir şey var, genelde tazminata hükmetme az yada hiç olur. O yüzden bundan bir şey beklemeyelim.
0

#17 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 22 March 2009 - 12:54 AM

B udavanın durumu hakkında bir bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa sevinirim. Duruşması ne zaman ilk duruşma oldu mu? vs konuları biri bizimle paylaşırsa sevinirim smile.gif
0

#18 User is offline   COMMODORE 

• Yeni Uye
  • Group: Kayitli Uyeler

Posted 22 March 2009 - 06:19 PM

Sembolik olarak bir kaç arkadaşın tepki vermesi uygun ancak herkesin müdahil olması linç kültürüne girer. Dozunda bırakın, fazlası şovenizm olur, toplumda bizim hakkımızda negatif etki bırakır.
0

#19 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye

Posted 01 April 2009 - 12:12 AM

Bakırköy adliyesinde çalışan arkadaşlarımın ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını duyuyoruz ve anlatabildiklerinin yaşadıkları durumun yakınından bile geçemeyeceğinin farkındayız.

Ancak bu dava hakkında bir bilgisi olan varsa bizi bilgilendirirse yada başkanımız bu konuda bir bilgi verirse sevinirim smile.gif
0

#20 User is offline   Nergin 

• Ustad
  • Group: Moderator
  • Interests:GEZMEK ARKADAŞ TOPLANTILARINA KATILMAK EŞİM VE ÇOCUKLARIMLA VAKİT GEÇİRMEK YEMEK YAPMAK

Posted 01 April 2009 - 10:50 AM

Arkadaşlar bu katılma dilekçesini yargı çalışanları adına yarderin vermesi daha etkili olmaz mı görüşlerinizi bekliyorum
0

Share this topic:

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz