E-Adalet Forum Top Latest Statistics
| Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia | |
kurumlararası geçiş hakkında
Posted 15 September 2008 - 11:02 PM
Other Replies To This Topic
Posted 16 September 2008 - 07:35 AM
merhaba arkadaşım. öncelikle iyi çalışmalar. kurumlar arası geçişte önce gideceğin kuruma dilekçe yazıyorsun, daha sonra bu kurum seni kabul ederse senin bakanlığın ile yazışıp seni istiyor. bakanlığın kabul ederse, ki bakanlık bu oluru komisyona bırakıyor, geçişin tamam. komisyon kabul etmezse, bakanlıkta kabul etmiyor. kararı sana tebliğ ediyorlar. 60 gün içerisinde idare mahkemesine başvurman gerek. idare mahkemesi büyük ihtimalle lehine karar verecektir. ama komisyonun, yani adalet bakanlığı danıştaya başvuruyor, danıştayda büyük bir ihtimalle senin lehine karar verecektir. o zaman geçtin demektir. tabii bu 2 yıl falan sürebilir. bilgin olsun.
hangi kuruma geçmek istiyorsun?
Posted 16 September 2008 - 02:45 PM
hangi kuruma geçmek istiyorsun?
sağlık bakanlığına
Posted 17 September 2008 - 06:32 PM
yoksa idare mahkemelerinde şansın düşük.
Posted 26 September 2008 - 12:45 PM
Milli Eğitim Bakanlığında size uygun bir kadro var mı? Yoksa memur olarak mı geçeceksiniz veya V.H.K.İ. mi olarak geçeceksiniz.
Milli eğitim Bakanlığının taşra teşkilatlarında çalışan memurlar maddi açıdan sizin kadar şanslı değildir. Sizin kadar maaş alamazlar. Çalışma hususunda ise en az sizin kadar çalışan memurlar var.
Bende taşra adliyesinde çalışıyorum. Hemde Hükümet Konağının birinci katı adliye diğer iki ve ücünce katları ise Hükümet daireleri bulunmaktadır. Bizden yüksek maaş alan ve bizim kadar değilsede bize yakın çalışan bir maliye var. Onlarında elamanları eksik olduğundan. Diğer kurumlar bizler kadar çalışmıyorlar bizim kadar da maaş almıyorlar.
Bizde nereden baksanız bir memur toplam ödemeleri beraber 1100 YTL den aşağı maaş alan yoktur.
Bunu diğer kurumlarda bulamazsınız.
Değiştirmenizi tavsiye etmem. Şayet orada rahat olacaksanız bir şey söylemiyorum.
Eğer düşünüyorsanız sağlık bakanlığını tavsiye ederim. Onuda maddi açıdan.
Saygılarımla...
Posted 26 January 2009 - 08:44 AM
Posted 04 February 2009 - 04:42 PM
evet, geçmek istediğin kuruma, daha doğrusu bakanlığa dilekçe ile başvuruyorsun. Geçmek istediğin kurumun seni kabul etmesi gerekiyor. Kabul etmezse zaten geçme imkanın yok. Daha sonra kendi bakanlığından muvafakatını istiyor. Tabii kendi kurumun kolay kolay muvafakat vermez. O zaman itiraz ediyorsun. Süreç öyle işliyor. Kolay gelsin.
Posted 04 February 2009 - 06:37 PM
evet, geçmek istediğin kuruma, daha doğrusu bakanlığa dilekçe ile başvuruyorsun. Geçmek istediğin kurumun seni kabul etmesi gerekiyor. Kabul etmezse zaten geçme imkanın yok. Daha sonra kendi bakanlığından muvafakatını istiyor. Tabii kendi kurumun kolay kolay muvafakat vermez. O zaman itiraz ediyorsun. Süreç öyle işliyor. Kolay gelsin.
Selam Serenat63 hoşgeldin, forum eski formunda olmasa da iyi gibi, umarım sen de iyisindir...
Ben kurumlar arası geçişte "geçmek istediğin kuruma dilekçe verdiğinde, kendi kurumuna dilekçe vermeyeceksin, geçmek istediğin kurum almak isterse senin kurumunla yazışır, kurumun da ona göre muvafakat verir veya vermez" şeklinde bir duyum almıştım ama bana biraz garip gelmişti. Çünkü geçilmek istenilen kurum kabul etse dahi, bizim kurumumuz muvafakat vermeyince boşa kürek çekmek oluyor. Bu nedenle farklı olduğunu düşünmüştüm. Ama son kısım hiç de garip gelmedi, tam bizim kurumumuza uygun şekilde, itiraz süreci :S
Posted 04 February 2009 - 09:32 PM
Ama genelde prosedür anlatılan gibi işliyor
kolay gelsin işin zor
Posted 06 February 2009 - 08:36 AM
Posted 06 February 2009 - 12:14 PM
Share this topic:
Similar Topics
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Email adresleri hakkında
|
Adalet Bakanligi Personeli Serbest Köse | *Şefyazman* |
|
|
|
Emekli Sandığının SGK ya Devri Hakkında
|
Haberler | akıncı1 |
|
|
|
havuz paraları hakkında hakimlerimizin bakış açısı
|
3717 Sayılı Yasa (Havuzlar) | maviruya |
|
|
|
Gaiplik Hakkında
|
Asliye Hukuk Kalemi | BASYURT |
|
|
|
Tayin hakkında bilgi istegi
eş durumundan tayin hakkında bilgi istegi |
Yüksek Seçim Kurulu ve Bağlı Birimlerinin Mesleki Tartışma Platformu | RidvanK |
|

Help