E-Adalet Forum: kurumlararası geçiş hakkında - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #2 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #3 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: selbar33      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83646   Total Read: 9,853,117   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Bölüm Kuralları

Bu Bölüme Sadece Adalet Bakanlığı Personelinin Sorunları Hakkında Konular Açılabilir ve Açılan Konulara Cevap Verilebilir.
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

kurumlararası geçiş hakkında Rate Topic: -----

#1 User is offline   nazo 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 15 September 2008 - 11:02 PM

kurumlararası geçişte ne gibi bir prosedür uygulanıyor bilgisi olan var mı acaba önce komisyonamı yazılıyor yoksa bakanlığamı
0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   serenat63 

• Uye
  • Group: Uye
  • Interests:Edebiyat, spor, müzik, bilim, teknoloji

Posted 16 September 2008 - 07:35 AM

QUOTE(nazo @ Sep 15 2008, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
kurumlararası geçişte ne gibi bir prosedür uygulanıyor bilgisi olan var mı acaba önce komisyonamı yazılıyor yoksa bakanlığamı

merhaba arkadaşım. öncelikle iyi çalışmalar. kurumlar arası geçişte önce gideceğin kuruma dilekçe yazıyorsun, daha sonra bu kurum seni kabul ederse senin bakanlığın ile yazışıp seni istiyor. bakanlığın kabul ederse, ki bakanlık bu oluru komisyona bırakıyor, geçişin tamam. komisyon kabul etmezse, bakanlıkta kabul etmiyor. kararı sana tebliğ ediyorlar. 60 gün içerisinde idare mahkemesine başvurman gerek. idare mahkemesi büyük ihtimalle lehine karar verecektir. ama komisyonun, yani adalet bakanlığı danıştaya başvuruyor, danıştayda büyük bir ihtimalle senin lehine karar verecektir. o zaman geçtin demektir. tabii bu 2 yıl falan sürebilir. bilgin olsun.
hangi kuruma geçmek istiyorsun?
0

#3 User is offline   nazo 

• Yeni Uye

Posted 16 September 2008 - 02:45 PM

QUOTE(serenat63 @ Sep 16 2008, 08:35) <{POST_SNAPBACK}>
merhaba arkadaşım. öncelikle iyi çalışmalar. kurumlar arası geçişte önce gideceğin kuruma dilekçe yazıyorsun, daha sonra bu kurum seni kabul ederse senin bakanlığın ile yazışıp seni istiyor. bakanlığın kabul ederse, ki bakanlık bu oluru komisyona bırakıyor, geçişin tamam. komisyon kabul etmezse, bakanlıkta kabul etmiyor. kararı sana tebliğ ediyorlar. 60 gün içerisinde idare mahkemesine başvurman gerek. idare mahkemesi büyük ihtimalle lehine karar verecektir. ama komisyonun, yani adalet bakanlığı danıştaya başvuruyor, danıştayda büyük bir ihtimalle senin lehine karar verecektir. o zaman geçtin demektir. tabii bu 2 yıl falan sürebilir. bilgin olsun.
hangi kuruma geçmek istiyorsun?

sağlık bakanlığına
0

#4 User is offline   JaNGaN 

• Uye

Posted 17 September 2008 - 06:32 PM

3-4 sene uğraşırsın eğitimin uygunsa danıştayda çözümlenirse çözümlenir..
yoksa idare mahkemelerinde şansın düşük.
0

#5 User is offline   LALEZAR 

• KIdemli Usta
  • Group: Kidemli Usta

Posted 26 September 2008 - 12:12 PM

QUOTE(nazo @ Sep 16 2008, 12:45) <{POST_SNAPBACK}>
sağlık bakanlığına

MEB
0

#6 User is offline   *Şefyazman* 

• İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANIRSINIZ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Super Moderator
  • Location:Sevginin,saygının ve mutluluğun bulunduğu Yer olan Andırın'dan
  • Interests:Tutamayacağım sözler VERMEM <br />Basit kişilerle polimiğe GİRMEM <br />Bazı şeyleri asla AFFEDEMEM<br />Yaşanmışlıkları kolay SİLEMEM<br />Acıyı tanıdığım için kimseye ÇEKTİRMEM<br />Cesaretsizliği gururla ÖRTEMEM<br />Yalan ve taktiklerle uğraşmayın YEMEM<br />Dostlarıma laf ETTİRMEM<br />Tutkularım var VAZGEÇEMEM<br />Gidiyorsan eğer özlesem bile DÖN DEMEM<br />Ağır geliyorsa bunlar firar serbest <br />Seven sever sevmeyen YOL ALIR GİDER!!!!!

Posted 26 September 2008 - 12:45 PM

Değerli meslektaşım,

Milli Eğitim Bakanlığında size uygun bir kadro var mı? Yoksa memur olarak mı geçeceksiniz veya V.H.K.İ. mi olarak geçeceksiniz.

Milli eğitim Bakanlığının taşra teşkilatlarında çalışan memurlar maddi açıdan sizin kadar şanslı değildir. Sizin kadar maaş alamazlar. Çalışma hususunda ise en az sizin kadar çalışan memurlar var.

Bende taşra adliyesinde çalışıyorum. Hemde Hükümet Konağının birinci katı adliye diğer iki ve ücünce katları ise Hükümet daireleri bulunmaktadır. Bizden yüksek maaş alan ve bizim kadar değilsede bize yakın çalışan bir maliye var. Onlarında elamanları eksik olduğundan. Diğer kurumlar bizler kadar çalışmıyorlar bizim kadar da maaş almıyorlar.
Bizde nereden baksanız bir memur toplam ödemeleri beraber 1100 YTL den aşağı maaş alan yoktur.
Bunu diğer kurumlarda bulamazsınız.
Değiştirmenizi tavsiye etmem. Şayet orada rahat olacaksanız bir şey söylemiyorum.
Eğer düşünüyorsanız sağlık bakanlığını tavsiye ederim. Onuda maddi açıdan.

Saygılarımla...
0

#7 User is offline   Fatma Dağ 

• Usta
  • View blog
  • Group: Usta

Posted 26 January 2009 - 08:44 AM

Kurumlararası geçişte sadece geçmek istenilen kuruma mı dilekçe veriliyor?,
0

#8 User is offline   serenat63 

• Uye

Posted 04 February 2009 - 04:42 PM

slm f.d. uzun süredir foruma katılmıyordum, umarım herkes iyidir.
evet, geçmek istediğin kuruma, daha doğrusu bakanlığa dilekçe ile başvuruyorsun. Geçmek istediğin kurumun seni kabul etmesi gerekiyor. Kabul etmezse zaten geçme imkanın yok. Daha sonra kendi bakanlığından muvafakatını istiyor. Tabii kendi kurumun kolay kolay muvafakat vermez. O zaman itiraz ediyorsun. Süreç öyle işliyor. Kolay gelsin.
0

#9 User is offline   Fatma Dağ 

• Usta
  • View blog
  • Group: Usta

Posted 04 February 2009 - 06:37 PM

QUOTE(serenat63 @ Feb 4 2009, 16:42) <{POST_SNAPBACK}>
slm f.d. uzun süredir foruma katılmıyordum, umarım herkes iyidir.
evet, geçmek istediğin kuruma, daha doğrusu bakanlığa dilekçe ile başvuruyorsun. Geçmek istediğin kurumun seni kabul etmesi gerekiyor. Kabul etmezse zaten geçme imkanın yok. Daha sonra kendi bakanlığından muvafakatını istiyor. Tabii kendi kurumun kolay kolay muvafakat vermez. O zaman itiraz ediyorsun. Süreç öyle işliyor. Kolay gelsin.

Selam Serenat63 hoşgeldin, forum eski formunda olmasa da iyi gibi, umarım sen de iyisindir...
Ben kurumlar arası geçişte "geçmek istediğin kuruma dilekçe verdiğinde, kendi kurumuna dilekçe vermeyeceksin, geçmek istediğin kurum almak isterse senin kurumunla yazışır, kurumun da ona göre muvafakat verir veya vermez" şeklinde bir duyum almıştım ama bana biraz garip gelmişti. Çünkü geçilmek istenilen kurum kabul etse dahi, bizim kurumumuz muvafakat vermeyince boşa kürek çekmek oluyor. Bu nedenle farklı olduğunu düşünmüştüm. Ama son kısım hiç de garip gelmedi, tam bizim kurumumuza uygun şekilde, itiraz süreci :S
0

#10 User is offline   cerkez79 

• Kıdemli Uye
  • Group: Kidemli Uye

Posted 04 February 2009 - 09:32 PM

bazı kurumlar ise başvuru esnasında muvaffakatı istiyor MEB genelde böyle isityor. bu olayı geçmek istediğin kurumdan bir sorman daha sağlıklı olur.
Ama genelde prosedür anlatılan gibi işliyor smile.gif
kolay gelsin işin zor sad.gif
0

#11 User is offline   alfa 

• Yeni Uye

Posted 06 February 2009 - 08:36 AM

arkadaşlar kurumlararası geçiş ile ilgili olarak elinde örnek kararlar olan var mı?
0

#12 User is offline   serenat63 

• Uye

Posted 06 February 2009 - 12:14 PM

hayırlı cumalar arkadaşlar. ben yaklaşık 2 yıl uğraştım geçmek için. geçmek istediğim bakanlık torpil olmadan beni kabul etmiyor. bizim bakanlık zaten çok zor bir şekilde muvafakat veriyor. artık bu sıralar kpss atamalarını, unvan değişikliği sınavını bekler oldum. yoksa başka şekilde geçmek çok zor. allah hepimizin yardımcısı olsun. saygılar.
0

Share this topic:

Page 1 of 1

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz