E-Adalet Forum: EK ZAM BELLİ OLDU - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: gimbir      #2 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #3 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83647   Total Read: 9,853,134   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Page 1 of 1

EK ZAM BELLİ OLDU Rate Topic: -----

#1 User is offline   ab99132 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 08 September 2008 - 05:15 PM

Arkadaşlar 2006 tarihli 13144 sayılı bakanlar kurulu kararının F adalet hizmetleri tazminatı bölümünün 2. grubunda yer alan ve bu ödemeleri alanların zammından adalet hizmetleri tazminatı puanı düşüldükten sonra 244,00.YTL üzerinden zam alacağız. 1-4 derece arasındakilerden 22 puan tutarında, 5-9 derece arasındakilerden 20 puan tutarında diğer derecedekilerden 15 puan tutarında ek tazminatlar nedeniyle aldığımız ücret düşülerek zammımız ödenecek. Bugün Mal Müdürlüğü yetkililerine durumu anlattık. Bizim bordroda zam 0.YTL idi. Ancak araştırıp resmi gazeteden kanunları indirdik. Bakanlar kurulu kararını götürdük gösterdik. 176,00.YTL zam alacağımızı söylediler. Sizde hakkınızı arayın. 244,00.YTL üzerinden zam alacaksınız ancak bakanlar kurulu kararında belirtilen ek puanlar düşüldükten sonra geriye kalan maaşınıza yansıyacak. Havuzun zamla alakası yok. Havuz ek ödeme değildir. Harcırah Kanununa göre aldığımız ekstra bir paradır. Bilgilerinize
0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   *Şefyazman* 

• İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANIRSINIZ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Super Moderator
  • Location:Sevginin,saygının ve mutluluğun bulunduğu Yer olan Andırın'dan
  • Interests:Tutamayacağım sözler VERMEM <br />Basit kişilerle polimiğe GİRMEM <br />Bazı şeyleri asla AFFEDEMEM<br />Yaşanmışlıkları kolay SİLEMEM<br />Acıyı tanıdığım için kimseye ÇEKTİRMEM<br />Cesaretsizliği gururla ÖRTEMEM<br />Yalan ve taktiklerle uğraşmayın YEMEM<br />Dostlarıma laf ETTİRMEM<br />Tutkularım var VAZGEÇEMEM<br />Gidiyorsan eğer özlesem bile DÖN DEMEM<br />Ağır geliyorsa bunlar firar serbest <br />Seven sever sevmeyen YOL ALIR GİDER!!!!!

Posted 08 September 2008 - 08:49 PM

Değerli meslektaşım,
Çok güzel bir açıklama yapmışsınız kabulümüzdür. fakat bu resmi gazetenin sayılı veya yazılı menti ve diğer belirttiğiniz belgeleri buraya yüklemeniz veya tarih,sayılarını belirtir bir şekilde açıklama yapınız ki herkes onları ilgili kurumlara delil olarak göstersin. Haklarını arasınlar. Yoksa hiç bir maliyeci böyle yazıyor diye bizim hakkımızı bize vermez.
Daha önceki konularda da açıklama yaptılar ve yapıldı. Denge tazminatının kanunu (bakanlık kurulu kararı) kaldırılarak yenini ek ödeme olarak değiştirildiğini biliyoruz. Sizlerden bu hususta ayrıntılı bilgiler bekliyoruz.
Saygılarımla...

0

#3 User is offline   Mustafa BARAN 

• Usta
  • Group: Usta
  • Interests:Kendim bo� zamanlar�nda m�zik dinlemeyi seyahat etmeyi do�ay� gezmeyi severim

Posted 08 September 2008 - 08:55 PM

Değerli şefyazman kardeşime canı gönülden katılıyorum bu durum neye göre olmuşsa açık olarak yazsın göstersin bizlerde o yoldan gidelim umarım açıklama yapan arkadaşımız konuyu okur ve gerekli somut bilgiyi siteye bildirir ve herkes bu yolda hareket eder.
0

#4 User is offline   Nergin 

• Ustad
  • Group: Moderator
  • Interests:GEZMEK ARKADAŞ TOPLANTILARINA KATILMAK EŞİM VE ÇOCUKLARIMLA VAKİT GEÇİRMEK YEMEK YAPMAK

Posted 09 September 2008 - 08:04 AM

şefim bizde alıyoruz son verilen zammı bakanlar kurulu kararından bir örnek çıkartın

birde memurlar nette kime ne kadar ödeme verildiğine dair bir yazı çıkarttık

2006 tarihli 13144 sayılı bakanlar kurulu kararının F adalet hizmetleri tazminatından da bir çıktı alın

arkadaşım bizim havuz pqaramız ek ödeme değil gibi görünse de aslında bunu ek ödeme algılıyorlar

bu nedenle bizim aldığımız paralar eksik olacak

2009 yılı için 2008 yılı içerisinde almış olduğumuz havuzların toplamından düşülecek
0

#5 User is offline   Mustafa BARAN 

• Usta
  • Interests:Kendim bo� zamanlar�nda m�zik dinlemeyi seyahat etmeyi do�ay� gezmeyi severim

Posted 09 September 2008 - 08:45 AM

Değerli meslektaşlarım siz bu zammı hangi konuda değerlendirirseniz değerlendirin konu yine Denge tazminatına dayanıyor ve almış olunan havuz paraları ile alakalı bunu böyle bilin diyorum. ancak önceki açıklamayı yapan değerli meslektaşım somut bir bilgi söylemedi. sadece havuzlu bunu değerlendirmeyin şeklinde beyanlar ileri sürdü. bende memur nette bir yazı çıkardım bakın bu denge tazminatı yani havuzla ilgili diye düşünüyorum.
Adalet personelinden kime ne kadar ek ödeme verildi?
16 Ağustos 2008 23:08
Eşit işe eşit ücret çalışmaları5 istisna dışında ,denge tazminatı almayan ek ödeme de alamayacakEk ödemenin dayandığı 375 sayılı KHK'nın Ek 3. maddesinin son hali4/B'li ve diğer sözleşmeli personele verilecek ek ödeme miktarlarıTeknik, eğitim öğretim, sağlık, emniyet, din ve yardımcı hizmetler sınıfındaki ek ödeme miktarlarıÜst düzey personele verilen ek ödeme miktarları"375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Karar" 16 Ağustos 2008 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Karara göre, 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (III) sayılı Diğer Tazminatlar Cetvelinin “F. Adalet Hizmetleri Tazminatı” bölümünden özel hizmet tazminatı alanlara da ek ödeme verilecektir.

Hesaplama 8000+1500=9500* 0,051448 üzerinden yani 488.756 YTL üzerinden yapılmıştır.

Bir önemli not: Ağustos ayı itibariyle zaten 136,85 YTL denge tazminatı alınıyordu. Eşit işe eşit ücret kararnamesi ile denge tazminatı kaldırılmıştır. Dolaysıyla aşağıda yer alan rakamlardan 136 YTL'nin düşülmesi gerekmektedir.

Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (Ceza İnfaz Kurumları ve İcra Müdürlükleri personeli dahil) fiilen görev yapan memurlardan;

KADRO VE GÖREV UNVANI ORAN (%) YTL OLARAK MİKTAR
ç) 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (III) sayılı Diğer Tazminatlar Cetvelinin “F. Adalet Hizmetleri Tazminatı” bölümünün;
- 1 /a sırasında sayılanlar
Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı 51 248
- 1 /b sırasında sayılanlardan;
Müdür ve Sayman kadrolarına atananlardan;

- 1 inci dereceden aylık alanlar 51 248
- 2 nci dereceden aylık alanlar 51 248
- 3 üncü dereceden aylık alanlar 51 248
- 4 üncü dereceden aylık alanlar 51 248
- Diğer derecelerden aylık alanlar 51 248
- 1 /c sırasında sayılanlardan;
Müdür Yardımcıları ve Sivil Savunma Uzmanlarından;

- 1 inci dereceden aylık alanlar 51 248
- 2 nci dereceden aylık alanlar 51 248
- 3 üncü dereceden aylık alanlar 51 248
- 4 üncü dereceden aylık alanlar 51 248
- Diğer derecelerden aylık alanlar 51 248
- 1 /d sırasında sayılanlar
Uzman, Şef, Programcı ve Çözümleyicilerden 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerden aylık alanlar 50 244
- 1 /e, 1/f ve 1/g sıralarında sayılanlar
Zabıt Katiplerinden (Tüm dereceler)
İnfaz ve Koruma Başmemurları ile İnfaz ve Koruma Memurları (Tüm dereceler)
Diğerlerinden (yukarıdaki sıralardan faydalanamayanlardan);
50 244

- 3 üncü sırasında sayılanlar
Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanlar ile Teknik Hizmetler Sınıfında bulunup da Teknik Hizmetler Bölümündeki Özel Hizmet Tazminatından yararlanamayan diğer personel (Tüm dereceler) 49 239

ŞÖYLE AKILLICA AKLİ SELİM BİR KİŞİ BU KONUYU BUGÜN SOMUT OLARAK AÇIKLASIN ÖZELLİKLE AÇIKLAMA YAPAN ARKADAŞTAN HALEN CEVAP YOK ŞEFYAZMAN MESLEKTAŞIMIZDA BU ARKADAŞTAN BELGE İSTEDİ AMA NAFİLE HENÜZ BİR CEVAP ALAMADIK.

0

#6 User is offline   atamizindeyiz 

• Usta
  • Group: Moderator
  • Interests:bilgisayar programları

Posted 09 September 2008 - 08:48 AM

belirtilen bakanlar kurulu kararı ekte
adalet personeline zam oranları ise http://www.memurlar.net/haber/117561/
ancak bakanlar kurulunun 2006 yılı kararını bulamadım

Attached File(s)

0

#7 User is offline   ALPEREN77 

• Usta
  • Interests:SPOR-İNTERNET-ARABA

Posted 09 September 2008 - 09:50 AM

Aşagıdaki linkte Bakanlar kurulu kararını vermektedir;

http://www.alomaliye.com/mayis_06/bkk_2006...4_memur_zam.htm

0

#8 User is offline   ab99132 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 09 September 2008 - 12:05 PM

Yok arkadaşlar vermiyorlar. Aldığımız havuz parasını düşmeleri gerekiyormuş ama bu haksızlık değilmi sizce. Keşfe gitmeyenler bizden daha fazla zam alıyorlar.
0

#9 User is offline   other 

• Selim Aydogan
  • Interests:havacılık... sinema ve senaryo... anarşi...

Posted 09 September 2008 - 01:27 PM

Havuzla ilgisi olmadığını nasıl söylüyorsunuz,

Bakanlar kurulu kararında 4. madde ne diyor;

Ek ödemenin usul ve esasları
MADDE 4 – (1) Ek ödeme, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi ile bu Kararda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.

peki 375 sayılı KHK Ek 3. mad. 3. fıkrasında ne diyor ?

Ek Madde 3 - (Ek madde: 21/03/2006-5473 S.K./1.mad) *1*

(3. fıkra) Birinci fıkrada sayılan personelden bir önceki yılda ... 8/5/1991 tarihli ve 3717 sayılı Kanunun 2 nci maddesi uyarınca yol tazminatının yarısı olarak bankalara yatırılan tutarlardan ödeme yapılanlara, ... birinci fıkraya göre ödeme yapılmaz. Ancak, bir önceki yılda söz konusu ödemelerden yararlananlar ile birinci fıkra kapsamına girmeyen personelden bir önceki yılda 14/4/1982 tarihli ve 2659 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine göre ödeme yapılanlar ve Sağlık Bakanlığı merkez teşkilâtı personeli hariç 4/1/1961 tarihli ve 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre ödeme yapılanlara, bu fıkrada sayılan hükümlere göre önceki yılda yapılmış olan ödemelerin toplam net tutarına, birinci fıkraya göre yapılması öngörülen ödemeler toplam net tutara ulaştıktan sonra birinci fıkraya göre ödeme yapılmaya başlanır. Aynı yıl içerisinde yukarıda belirtilen ödemelerden yararlananlara 15 Aralık tarihinde yapılacak ödeme bir sonraki yılın 1 Ocak-14 Ocak dönemini kapsamayacak şekilde gün hesabıyla ödenir. Bu şekilde yapılacak ödemeler, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşları ile Adlî Tıp Kurumu kadrolarında bulunan personele döner sermaye bütçelerinden yapılır.

----

Bu ne demek ?

cari yılda alacağınız ek ödemeden bir önceki yılda aldığınız havuz parası düşecek demek... lamı cimi yok...

Şimdi elimizdeki rakam aylık 244,00 YTL (nasıl hesaplandığını tam olarak anlamadım ama memurlar.net in verdiği rakama sadık kalalım)

2008 yılında toplam aldığınız havuz parası örneğin 712,00 YTL olsun... 2009 yılında (rakamlar değişmezse) aylık 244,00 YTL eşit ücre tazminatı (eski adı denge tazminatı) almamız gerekiyor ancak 2008 yılında aldığımız havuz parası bu paradan düşecek....

hesaplayalım;

244,00 x 12 = 2928,00 YTL

düşülmesi gereken para ne kadar 712,00 YTL

2928 - 712 = 2216,00

244,00 YTL olarak 2009 yılı Aralık ayından geriye doğru aylara serpiştirirsek;

2009 Ocak ayında = 0 YTL

2009 Şubat ayında = 0 YTL

2009 Mart ayında = 20 YTL

2009 Nisan ayında = 244 YTL

2009 Mayıs, 2009 Haziran, 2009 Temmuz ... 2009 Aralık ayında = 244,00 YTL ödeme alacaksınız demektir.

Kasım ayında havuzların kalkıyor olması bişeyi değiştirmez, yine 2008 yılı boyunca almış olduğunuz havuz paraları düşülerek ödeme yapılacak... 2009 yılında aylık ödeme tutarları değişirse (örneğin 244 ten 256 ya çıkarsa) yukarıdaki hesap değişir)

Eksik ve yanlış bilgiyle kafa karıştırmayın...

0

#10 User is offline   Mustafa BARAN 

• Usta

Posted 09 September 2008 - 03:46 PM

Değerli other meslektaş arkadış ağzına diline sağlık ve ellerin dert görmesin ne güzel açıklamışsın herkes bir kafadan ayrı ses çıkarıyordu. olay tamamen dediğin gibi havuzla ilgili ve benim maaşımda bu şekilde sizin söylediğiniz gibi artış olmuş ben 136 YTL denge tazminatı dahil Ağustos ayında almış olduğum aylığım 1,250 YTL idi şimdi mal müdürlüğünde arkadaşta rica ettim eylül ayında alacağım aylık para ise 1460 YTL herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum. başka fikirlerle kafa karıştırılmasın diyorum. bu paranın içerisinde tabiki ağustosta almam gereken 108 YTL dahil. ondan sonra her ay 1360 YTL para alacam.
0

#11 User is offline   *Şefyazman* 

• İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANIRSINIZ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Super Moderator
  • Location:Sevginin,saygının ve mutluluğun bulunduğu Yer olan Andırın'dan
  • Interests:Tutamayacağım sözler VERMEM <br />Basit kişilerle polimiğe GİRMEM <br />Bazı şeyleri asla AFFEDEMEM<br />Yaşanmışlıkları kolay SİLEMEM<br />Acıyı tanıdığım için kimseye ÇEKTİRMEM<br />Cesaretsizliği gururla ÖRTEMEM<br />Yalan ve taktiklerle uğraşmayın YEMEM<br />Dostlarıma laf ETTİRMEM<br />Tutkularım var VAZGEÇEMEM<br />Gidiyorsan eğer özlesem bile DÖN DEMEM<br />Ağır geliyorsa bunlar firar serbest <br />Seven sever sevmeyen YOL ALIR GİDER!!!!!

Posted 09 September 2008 - 08:01 PM

Havuzla ilgisi olmadığını nasıl söylüyorsunuz,

Bakanlar kurulu kararında 4. madde ne diyor;

Ek ödemenin usul ve esasları
MADDE 4 – (1) Ek ödeme, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi ile bu Kararda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.

peki 375 sayılı KHK Ek 3. mad. 3. fıkrasında ne diyor ?

Ek Madde 3 - (Ek madde: 21/03/2006-5473 S.K./1.mad) *1*

(3. fıkra) Birinci fıkrada sayılan personelden bir önceki yılda ... 8/5/1991 tarihli ve 3717 sayılı Kanunun 2 nci maddesi uyarınca yol tazminatının yarısı olarak bankalara yatırılan tutarlardan ödeme yapılanlara, ... birinci fıkraya göre ödeme yapılmaz. Ancak, bir önceki yılda söz konusu ödemelerden yararlananlar ile birinci fıkra kapsamına girmeyen personelden bir önceki yılda 14/4/1982 tarihli ve 2659 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine göre ödeme yapılanlar ve Sağlık Bakanlığı merkez teşkilâtı personeli hariç 4/1/1961 tarihli ve 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre ödeme yapılanlara, bu fıkrada sayılan hükümlere göre önceki yılda yapılmış olan ödemelerin toplam net tutarına, birinci fıkraya göre yapılması öngörülen ödemeler toplam net tutara ulaştıktan sonra birinci fıkraya göre ödeme yapılmaya başlanır. Aynı yıl içerisinde yukarıda belirtilen ödemelerden yararlananlara 15 Aralık tarihinde yapılacak ödeme bir sonraki yılın 1 Ocak-14 Ocak dönemini kapsamayacak şekilde gün hesabıyla ödenir. Bu şekilde yapılacak ödemeler, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşları ile Adlî Tıp Kurumu kadrolarında bulunan personele döner sermaye bütçelerinden yapılır.

----
Biz bunları bu gün söylemiyoruz. Bu kanunun yayınlandığı tarihden itibaren söylüyoruz ve aynen uyguluyoruz.Benim yukarıdaki açıklamalarım arkadaşım havuzla ilgisi olmadığını söylediği için yazdım. Ben 2002 yılından bu yana Adliyenin mutemetliğini yapıyorum. Maliyenin siteminde maaş bilgilerini giriyorum orada maaşı hesaplatmasını maaş bilgilerini girmesini hepsini öğrendim. Katsayıları biz maliyedeki arkadaşlar girmiyorlar. Bakanlık otomatik olarak otomasyon programına atıyor. Arkadaşlar sadece MAAŞ ALAN PERSONELİN MAAŞLI İLGİLİ BİLGİLERİNİ GİRMEKTEDİR.
Çok konuştuk boş konuştuk hep aynı yere geldik.
Yani Denge tazminatının adı ek ödeme oldu, 40 artı 40 lar olarak başladı. Şimdi ise özel hizmet maaşının hesaplanması gibi hesaplanmaya ve memurlara o şekilde verilmeye başladı. Yani özel hizmet tazminatının kesintilerine ve ödeme şeklide tabi oldu gibi
Saygılarımla....

0

Share this topic:

Page 1 of 1

Fast Reply

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz