E-Adalet Forum: uyapsız ilamları mahkeme taratacakmı - E-Adalet Forum

Jump to content

Online Sınav Sistemi Hizmete Girmiştir http://www.e-adalet.org/online_sinav/

E-Adalet Forum Top Latest Statistics

Last 20 Topics:  #1 Havuzlarla ilgili Güzel Bir Yazı By: gimbir      #2 ZAM İSTİYORUZ By: EMEKTAR      #3 2010 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Tarihi Açıklandı!!! DETAYLAR. By: kartol      #4 KENDİ RUHUMUZLA BULUŞMAK.... By: ciproktan      #5 3717 Sayılı Kanunun Genelge Yayımlanıncaya Kadar Dağıtılmayacağı Hakkında Duyuru By: gimbir      #6 Medya iletişim By: GöLGe      #7 GERÇEK DOST By: BASYURT      #8 İZİ KALIR By: BASYURT      #9 Online Sınav Sistemi Hizmete Açılmıştır By: EMEKTAR      #10 MUTLULUK By: dunyayadeger      #11 İDARECİ KİMDİR By: *Şefyazman*      #12 BİR BAKIŞ AÇISI.... By: *Şefyazman*      #13 Ceza ve Tevkif Evleri Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Soru ve Cevapları 2008 Yılı By: fdemir      #14 2009 Yılı İcra Müdürlüğü Sınav Soruları ve Cevapları By: fdemir      #15 HAVUZLARLA İLGİLİ TASARI MECLİSTE KABUL EDİLDİ. By: ebarış      #16 HALİL İBRAHİM BEREKETİ By: ciproktan      #17 Görevde Yükselme Ders Notları(İnsan Hakları) By: kurt176      #18 İDARECİLERE ÖĞÜTLER By: BASYURT      #19 KARAMOĞLU MEHMET BEYİ ARIYORUM... By: BASYURT      #20 NİKAHTA KERAMET BU SANIRIM By: BASYURT      Top 5 Posters:  #1 - GöLGe (5790)  posts    #2 - *CLeRiC* (4973)  posts    #3 - *Şefyazman* (4669)  posts    #4 - amonra (2851)  posts    #5 - Nergin (2847)  posts    Forum Status: Total Topic: 16012   Total Reply: 83647   Total Read: 9,853,134   
Latest Board Statics 2.0.0 © 2010 IBMafia

Page 1 of 1

uyapsız ilamları mahkeme taratacakmı taşradan iade edilen uyapsız ilamları mahkeme taratacakmı Rate Topic: -----

#1 User is offline   kiabikse 

• Yeni Uye
  • Group: Azimli Üye

Posted 03 September 2008 - 10:36 PM

Arkadaşlar merhaba. Taşraya göndermiş olduğumuz uyapsız ilamlar uyap üzerinden numarası olmadığı için iade ediliyor ve uyaptan numara verilmesi söyleniyor. ancak ilamlarımız uyap üzerinden herhangi bir girişi yok. biz taşradan bize gelen ilamları uyapa herhangi bir mahkeme adı ile kayıt ederek numara aldıktan sonra güncelleme kısmından doğru mahkeme adını güncelleyerek sistem dışı kaydı eskisi haline getiriyoruz. ancak bir çok adliye bizim ilamlarımızı bu şekilde kayıt etmeden bize geri iade ediyor. Bir söylentiye göre bilmiyorum nekadar doğru uyapsız ilamlar mahkemelere gönderilecek ve mahkeme bunları taratarak uyap üzerinden bize göndereceklermiş ancak bizim mahkemelerin bundan haberi yok. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bizimle paylaşırsa sevinirim.
0

Page 1 of 1

Other Replies To This Topic

#2 User is offline   atamizindeyiz 

• Usta
  • Group: Moderator
  • Interests:bilgisayar programları

Posted 04 September 2008 - 09:36 AM

bizlerde de aynı sorun vukuu bulunca, uyapsız ilamı sistem dışı karara çıkmış dosya oyarak kaydettim, sanık kimlik ve suç bilgilerini girdim, kesinleşme ve ceza fişini hazırlayıp, cbs ye ilam gönderme şeklinde yolladım bu nedenle sorun olmadı, kararın tekrar yazılması yada taranması söz konusu değil,
mahkemedeki arkadaşlar bu durumda gelen giden evraktan karar'ı seçecek gerekçeli kararı seçecek, sistem dışı karara çıkmış dosya diyecek ve devamı aynen karar işlemleri gibi, takılan yer olursa haberciden görüşebiliriz
0

#3 User is offline   katip16487 

• Usta
  • Group: Usta

Posted 04 September 2008 - 11:13 AM

Arkadaşlar böyle bir konuda mahkemenin yapabileceği bir durum yok...
Savcılık infaz kalemleri sistem dışı ilamat kaydı yapmak ve bu kayda tüm bilgileri doğru olarak eklemek suretiyle işlemlerini yapacaklar...

Sizin düşündüğünüz veya ATAMİZİNDEYİZ isimli arkadaşın yaptığını yapmaya kalkarsak işin İDDİANAME'nin yeniden gönderilmesi kısmı gibi bir kısma döneceğini unutmamamız gerekir...

Savcılık infaz ekranını tam olarak bilmiyorum ancak gerekçeli karar ile ilgili tüm bilgilerin girilebildiğini biliyorum...

Bu konuda daha önce benim sisteme kaydetmediğim bir kararım savcılık tarafından kaydedildiği için dosya durumu olarak karşıma sistem dışı ilam kaydı yolu ile kaydedildi şeklinde çıkmıştı...

SAygılarımla...
0

#4 User is offline   atamizindeyiz 

• Usta

Posted 04 September 2008 - 11:52 AM

yok gardaş benim bahsettiğim işlem iddianame gilanla alakalı değil sistem dışı karar kaydı dediğinde o bu yılki iş listende olmuyor, iddianame olarak da iddianame numarasını elle yazıyorsun, yani esas no, karar no, hakim, kaütip, savcı sicilleri, karar tarihi bilgilerini sen manuel olarak yazıyorsun; ki infaz bürosu sistem dışı ilamları bize iade edince belirttiğim işlemle yaptık, tüm uzman kullanıcılarında tavsiyesi bu
0

#5 User is offline   atamizindeyiz 

• Usta

Posted 04 September 2008 - 12:17 PM

uyap da nasıl yapacağın ek te görüntülü olarak mevcut

Attached File(s)

0

#6 User is offline   katip16487 

• Usta

Posted 04 September 2008 - 01:34 PM

Arkadaşım ben de Ceza Mahkemeleri Uzman Kullanıcısıyım...

Yaptığın işlemleri ben de yapıyorum, ancak önceki yıllarda yani UYAP sistemi gelmeden önce karara çıkıp infazı için Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürolarına teslim edilen dosyalarda senin yaptığını yapmaya kalkarsak işin içinden çıkılmaz hal alır...

Anladığım kadarı ile küçük bir adliyede çalışıyorsun, senin orada UYAP sisteminden önce infaza verilen karar sayısının hiç yoksa 50 katı kadar dosya bizim burada vardır...

Sen karşılaştırmanı yap...

Ancak, infaza ilk defa vereceğin dosyalar için yaptığın işleme herhangi bir diyeceğim yok, benim dediklerim sistem gelmeden önce infaza verilen dosyalarla alakalı...

Saygılarımla...
0

#7 User is offline   kiabikse 

• Yeni Uye

Posted 04 September 2008 - 03:18 PM

Arkadaşım işin içinden çıkılmaz diyorsun ama taşralarda evraklara işlem yapmadan iade ediyorlar ve bizim infaz bürosu olarak yapacak bişeyimiz yok. mahkeme en azından giriş yapabiliyor. zaten bütün dosyalar aynı anda mahkemeye gönderilemez işlem yapılacağı zaman uyaptan göndermek gerekiyorsa mahkemeye sevk edilir. mahkeme uyapa arkadaşın dediği gibi girer. şuan elimde 2000 civarı uyapsız dosya var hepsini gönderirsem mahkemeler kafayı yer ama ihtiyaç duyduğum ilamları ancak göndermem gerekiyor. gel görki mahkemelerde bilmiyoruz diyorlar bu konuyu bakanlığa yazdım cevap bekliyorum.
0

#8 User is offline   katip16487 

• Usta

Posted 05 September 2008 - 07:25 AM

Arkadaşım ilk defa ilama verilecek evrakları zaten sisteme kaydetmek suretiyle veriyoruz...

Senin düşüncenle hareket edecek olursak mahkemede derdest olan dosyaları da savcılık hazırlık bürosunun girmesi gerekmez mi?
0

#9 User is offline   GöLGe 

• Site Kurucusu...
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Administrators

Posted 05 September 2008 - 09:32 AM

QUOTE(katip16487 @ Sep 5 2008, 05:25) <{POST_SNAPBACK}>
Arkadaşım ilk defa ilama verilecek evrakları zaten sisteme kaydetmek suretiyle veriyoruz...

Senin düşüncenle hareket edecek olursak mahkemede derdest olan dosyaları da savcılık hazırlık bürosunun girmesi gerekmez mi?

Ahmet eskiden ilk uyap geldiğinde infazda bulunan dosyalar vardı en eskisi ne olabilir bihakkın bekleyen dosyalar felan bu dosyaları adileyeler uyapa girdiklerinde sistem dışı olarak kaydedip onlara numara almaları gerekiyordu bu şekilde işlem yapan adliyelerde uyap kayıt sorunu olmuyor ama bu şekilde işlem yapmayıp eski numaraları üzerinden işlem yapan adliye evraklarında kayıt işlemleri olmuyor bu şekilde ilgili cumhuriyet Başsavcılığındaki ilamat bürosu ilam numarasını alamayınca ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına ilamat evraklarının sistem üzerinden göderilmesi için iade ediyor. tabi onlarda eskiden kayıt yapmadıkları için ve şimdi de sistem içinden kayıt yapamadıkları için tek yapacak yol o evrakları mahkemeye iade edip mahkemeden sistem içinden gönderilmesi istemektir. eğer Mahkemede ben bunu yapamam böyle bir iznim yoktur, bizde böyle bir ekran yoktur diye biliyosan ona göre yazı yaz böyle böyle de soruştamaya gönder smile.gif ))) ama öyle bir şansınızda yoktur çünkü kayıt girebiliyorsunuz..
0

#10 User is offline   katip16487 

• Usta

Posted 05 September 2008 - 09:54 AM

Sayın Sinan kardeşim...

O zaman mahkemeler ilk uyap geldiğinde tüm derdest dosyalarını ve infaza vermesi gereken dosyalarını uyap'a girdiler, aynı şekilde soruşturma büroları da ellerinde bulunan tüm derdest dosyaları uyap'a girdiler...

İnfaz kalemleri neden bu işlemi zamanında yapmadılar peki...

İş yoğunluğu demeyin çünkü adliyenin iş yoğunluğu olmayan yeri yok...

Hiç kusura bakma ama bana böyle bir talep gelirse OPENOFFİCE.ORG METİN BELGESİ sekmesini tıklamak suretiyle uygun bir iade yazısı yazarım...

Başkasının zamanında yapmadığı işi neden ben şimdi yapayım...

Saygılarımla...
0

#11 User is offline   GöLGe 

• Site Kurucusu...
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Administrators

Posted 05 September 2008 - 10:16 AM

QUOTE(katip16487 @ Sep 5 2008, 07:54) <{POST_SNAPBACK}>
Sayın Sinan kardeşim...

O zaman mahkemeler ilk uyap geldiğinde tüm derdest dosyalarını ve infaza vermesi gereken dosyalarını uyap'a girdiler, aynı şekilde soruşturma büroları da ellerinde bulunan tüm derdest dosyaları uyap'a girdiler...

İnfaz kalemleri neden bu işlemi zamanında yapmadılar peki...

İş yoğunluğu demeyin çünkü adliyenin iş yoğunluğu olmayan yeri yok...

Hiç kusura bakma ama bana böyle bir talep gelirse OPENOFFİCE.ORG METİN BELGESİ sekmesini tıklamak suretiyle uygun bir iade yazısı yazarım...

Başkasının zamanında yapmadığı işi neden ben şimdi yapayım...

Saygılarımla...

için rahat olsun bizden sana öyle bir talep gelmez çünkü biz onların hepisinin kaydını yaptık smile.gif)) sadece ve sadece artık yeni ilamlardan uyap üzerinden gelmeyen var ise onların gönderilmesi istenir okadar. yada bir kişiye ait aynı esastan iki tane para cezası verilmiş olsun sonra bunu mahkeme uyap üzerinden toplatıp infaza gönerdiğinde(kararda toplanmadan) infaz onu iki ayrı ilam olarak kaydetmesi lazım ama mahkeme bir ilam olarak gönderdiği için evrakın kaydını yapamadığında o evrakı geri iade eder mahkemede düzeltip geri gönderir
0

#12 User is offline   katip16487 

• Usta

Posted 05 September 2008 - 10:21 AM

Ben kendi açımdan konuşmuyorum Sinan kardeşim...

Ben sistemin genel yapısı hakkında konuşuyorum...

Ben UYAP konusunda sadece kendimi baz almam...

Saygılarımla...

İyi ders çalışmalar, yoksa hayırlı teskereler...
0

#13 User is offline   kiabikse 

• Yeni Uye

Posted 13 September 2008 - 12:50 PM

Arkadaşlar bu konuyla ilgili bakanlığa mail atmıştım yardım masasına. Cevabı geldi. Sizlerde atarsanız göreceksiniz aynı cevabı ilamları mahkemelerine gönderiyorum ve mahkemeler bu ilamları sistem dışı uyapa giriyorlar ve infaza gönderiyorlar. bizde ilama kayıt yapıyoruz ve aynı ilam numarası üzerinden uyapta işlem yapıyoruz. Mahkemeler yoğunlar bu konuya katılıyorum en az bizim kadar ama bunun böyle olmasını biz değil bakanlık istiyor. bu nedenle bizim mahkemeler gayet anlayışlı yapıyorlar. Zaten bizde bitek taşraya göndereceğimiz zaman yapıyoruz bu işlemi. Mahkemedeki arkadaşların yanında baktım enfazla 5 dakikalarını alıyor bu işlemi yapmaları.
0

Share this topic:

Page 1 of 1

Fast Reply

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

AOF Sorularını Sitemizden İndirebiliriz